A mesésen omlós és szaftos báránysült titka
A bárányhúst sokan nem szeretik, mert túl rágósnak, zsírosnak, rossz ízűnek tartják. Pedig ha jól készítik el, a bárány igazán ízletes!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Húsvétkor sokan a füstölt sonka mellett voksolnak, pedig az omlós, szaftos báránysült is igazán ízletes, ha jól készítik el. Ugyan az előkészítése és a sütése nem egyszerű feladat, a végeredmény mindenképpen magáért beszél.

Receptünkből megtudhatod a tökéletes báránysült elkészítésének titkait, többek között az ideális hőfokot és sütési időt!

Omlós báránysült

Hozzávalók:

  • 1,5 báránycomb
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 ág friss rozmaring
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • bors

A húst mosd meg alaposan, és egy papírtörlő segítségével töröld teljesen szárazra. Sóval és borssal dörzsöld be, és néhány helyen vágj nyílásokat rajta. Mindegyik nyílásba tegyél egy negyed fokhagymát és egy kis rozmaringágat, majd konyhai zsinórral kötözd át a húst.

Helyezd bele az elkészült húst egy mélyhűtő tasakba, adj hozzá néhány evőkanál olívaolajat. A citromot vékonyan hámozd meg, vágd félbe, majd a héját és magát a gyümölcsöt is tedd a tasakba.

A hús bontása

Van még némi hiányosságod a konyhai műveletek terén? Itt az idő, hogy pótold őket! Videónkból szakértők segítségével tanulhatsz meg húst bontani.

Szórd bele a maradék fokhagymadarabokat, valamint a rozmaringágakat, zárd le a tasakot, és egy éjszakára tedd hűtőbe.

A bepácolt bárányt helyezd egy tálba a zsírosabb oldalával felfelé, önts rá picit a pác levéből, fedd le alufóliával, majd 220 fokra előmelegített sütőbe csúsztasd be. Süsd nagyjából 20 percig, majd fordítsd meg, és a hőfokot is vedd le 170-180 fokra.

Innentől kezdve körülbelül két-három órát süsd, egészen addig, míg a hús leválik a csontról. Ekkor vedd le a fóliát, pirítsd még 5-10 percet, ennél tovább semmiképpen, mert kiszárad a hús, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük