A legfinomabb mazsolás kalács: omlós és puha

A húsvéti ünnepkör része a kalács, akár kakaós, akár mazsolás formában. Próbáld ki a legfinomabb receptet, reggelinek is kiváló!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mazsolás kalács nemcsak a húsvéti menü részét képezi, hanem reggeliként is kiválóan megállja a helyét.

Ráadásul az a legjobb benne, hogy mazsola helyett bármilyen más finomságot beleszórhatsz a tésztájába, sőt, akár össze is fonhatod, vagy kakaóval gazdagíthatod. Lekvárral megkenve a legfinomabb!

Mazsolás kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg mazsola
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg friss élesztő
  • 3 tojás
  • 2 dl langyos tej
  • csipetnyi só

Elkészítés ideje:

Körülbelül két óra a pihentetéssel együtt.

Elkészítés menete:

A lisztbe szórd bele a cukrot és a sót, majd az élesztőt morzsold bele a közepébe. A tej háromnegyedét öntsd szintén ide, és szórd meg egy kis liszttel. Egy konyharuhával takard le a tál tetejét, és meleg helyen negyed óráig pihentesd.

A szobahőmérsékletű vajat két tojással keverd össze, majd add hozzá a megmaradt tejet is. Mindezt keverd a liszthez, és az egészet gyúrd össze. Újból tedd meleg helyre, és keleszd fél órát.

Ezután gyúrd bele a mazsolát, majd a tésztát formázd hosszúkás alakúra, tetszésed szerint akár három hurkát is csinálhatsz belőle, és összefonhatod őket. Takard le, és így is keleszd még negyed órát. A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A kalács tetejét kend meg a megmaradt tojással, és 35-40 perc alatt süsd készre.

A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük