Miért hihetetlenül egészséges kókuszolajjal főzni? Ha jót akarsz a gyereknek, ezt használd
Kókuszolajat szinte minden nagyobb boltban kapni.

A gyerekkori táplálkozás a jövőbeni egészséget illetően kiemelkedően fontos, ezért mindenképpen az egészséges alapanyagok és egészséges alternatívák felé jó húzni a konyhában.
Már az olyan egyszerű dolgok is, mint a sütéshez vagy főzéshez használt olaj is rengeteget számítanak, a kókuszolaj pedig nem véletlenül lett népszerű az utóbbi időben.
Miért jó a kókuszolaj?
A kókuszolaj vitaminokban és telítetlen zsírsavakban gazdag. Ha vásároltok, akkor azonban érdemes a hidegen sajtolt, illetve szűz verzióját választani, ebben ugyanis sok értékes vitamin és zsírsav van, szemben az ezekből kevesebbet tartalmazó finomítottal. Az utóbbinak viszont egyáltalán nincs kókuszíze, sós ételekhez így az lehet a jobb.

A kókuszolaj, szemben a hagyományos olajjal és zsírral, nem terheli a keringési rendszert, és szívvédő hatású. Mindemellett immunerősítő és antibakteriális is a kókuszolaj.
A kókuszolaj sokoldalú alapanyag. Szobahőmérsékleten keményebb, fagyasztott zsírra emlékeztető állagú, 24 fokon, illetve hőre viszont cseppfolyóssá válik, így rántani, sütni kiválóan alkalmas, jó palacsintasütéshez, de gyúrt süteményeket is lehet vele készíteni, vagy muffintésztába is tehető hagyományos napraforgóolaj helyett.