Fiút vagy lányt szeretnél szülni? Így befolyásolhatod a kisbaba nemét az ősi tudás alapján

Néhány trükkön múlhat a dolog?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A babát váró szülők nagy többsége azt szokta válaszolni a kérdésre, fiút vagy lányt szeretne, hogy mindegy, csak egészséges legyen, de valljuk be, azért sokan vágynak titkon inkább kislányra vagy inkább kisfiúra valamiért.

Persze, ha mégsem olyan nemű baba bújik ki a pocakból, akkor már teljesen mindegy, hogy éppen fiú lett-e vagy lány a kicsi, mivel a boldogság, amit egy kisbaba érkezése jelent, minden korábbi elképzelést, vágyat elfeledtet.

Néphiedelmek a fogantatásról

A régiek mégis sokszor szerették volna befolyásolni, milyen nemű legyen a baba, talán azért, mert akkoriban fontos volt, hogy fiú jöjjön a világra a vérvonal vagy a név, a vagyon továbbvitele miatt.

Több más ok is lehet persze a dolog mögött, de annyi bizonyos, hogy köszönhetően a kíváncsiságnak, miért éppen fiú vagy lány születik, illetve köszönhetően a baba nemét ennek vagy annak remélő szülőknek, számos néphiedelem maradt ránk, hogyan lehet befolyásolni, hogy a születendő gyermek fiú lesz-e vagy lány.

Ezekből készítettünk most egy kis gyűjteményt. Ha neked vagy párodnak is titkos vágya, hogy fia vagy lánya legyen, egy próbát megér, de semmiképpen se vegyétek a dolgot véresen komolyan, hiszen ezeknek tudományos alapja nincs, csupán a néphiedelem hagyományozódott generációról generációra.

Így lehet lány a baba

A néphiedelem szerint sok múlik rajta, hogy a férfinak csukva vagy nyitva van-e a szája, amikor a baba - úgymond - készül. A kisbaba ugyanis, régen úgy hitték, akkor lesz lány, ha a férfi az együttlét közben kinyitja a száját. Egy másik néphiedelem azt mondja, hogy az is lánygyermeket eredményezhet, ha a pár a fogantatást megelőzően jó ideig nem volt együtt. A lánygyermek születését úgy is elő lehet segíteni a néphiedelem szerint, ha a leendő anyuka a fogantatás idején sok görögdinnyét eszik.

Láthatatlan magzatkárosítók

Kismamaként oda kell figyelni, mikkel veszi magát körül az ember az otthonában, illetve a háztartásban, ugyanis sok minden árthat a születendő kicsinek. Kattints, és tudd meg, mik ezek!

Így lehet fiú a baba

A néphiedelem szerint az étrenden is múlhat az, hogy fiú vagy lány fog születni. Az egyik ilyen feltevés szerint ha a nő vörös húsokat, zöldbabot, tésztát fogyaszt a fogantatás időszakában, akkor a kisbaba fiú lesz. Ha viszont ebben az időszakban tejtermékeket, szárnyast, halat eszik, akkor kicsi eséllyel fog fiút szülni.

Az is befolyásolhatja a baba nemét a néphiedelem szerint, hogy az anya melyik oldalára fordulva alszik el az együttlét után. Úgy tartották, hogy ha a bal oldalára fekszik, a születendő gyermek fiú lesz, ha a jobbra, akkor pedig lány.

Végül egy furcsa népi szokás: azok a párok, akit fiút szerettek volna, a nászágyba vagy a menyasszony ölébe ültettek egy kisfiút a nászéjszaka előtt. Úgy tartották, ez hozhatja el a vágyott fiú gyermeket.

Ezt is szeretjük