Fiút vagy lányt szeretnél szülni? Így befolyásolhatod a kisbaba nemét az ősi tudás alapján

Néhány trükkön múlhat a dolog?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A babát váró szülők nagy többsége azt szokta válaszolni a kérdésre, fiút vagy lányt szeretne, hogy mindegy, csak egészséges legyen, de valljuk be, azért sokan vágynak titkon inkább kislányra vagy inkább kisfiúra valamiért.

Persze, ha mégsem olyan nemű baba bújik ki a pocakból, akkor már teljesen mindegy, hogy éppen fiú lett-e vagy lány a kicsi, mivel a boldogság, amit egy kisbaba érkezése jelent, minden korábbi elképzelést, vágyat elfeledtet.

Néphiedelmek a fogantatásról

A régiek mégis sokszor szerették volna befolyásolni, milyen nemű legyen a baba, talán azért, mert akkoriban fontos volt, hogy fiú jöjjön a világra a vérvonal vagy a név, a vagyon továbbvitele miatt.

Több más ok is lehet persze a dolog mögött, de annyi bizonyos, hogy köszönhetően a kíváncsiságnak, miért éppen fiú vagy lány születik, illetve köszönhetően a baba nemét ennek vagy annak remélő szülőknek, számos néphiedelem maradt ránk, hogyan lehet befolyásolni, hogy a születendő gyermek fiú lesz-e vagy lány.

Ezekből készítettünk most egy kis gyűjteményt. Ha neked vagy párodnak is titkos vágya, hogy fia vagy lánya legyen, egy próbát megér, de semmiképpen se vegyétek a dolgot véresen komolyan, hiszen ezeknek tudományos alapja nincs, csupán a néphiedelem hagyományozódott generációról generációra.

Így lehet lány a baba

A néphiedelem szerint sok múlik rajta, hogy a férfinak csukva vagy nyitva van-e a szája, amikor a baba - úgymond - készül. A kisbaba ugyanis, régen úgy hitték, akkor lesz lány, ha a férfi az együttlét közben kinyitja a száját. Egy másik néphiedelem azt mondja, hogy az is lánygyermeket eredményezhet, ha a pár a fogantatást megelőzően jó ideig nem volt együtt. A lánygyermek születését úgy is elő lehet segíteni a néphiedelem szerint, ha a leendő anyuka a fogantatás idején sok görögdinnyét eszik.

Láthatatlan magzatkárosítók

Kismamaként oda kell figyelni, mikkel veszi magát körül az ember az otthonában, illetve a háztartásban, ugyanis sok minden árthat a születendő kicsinek. Kattints, és tudd meg, mik ezek!

Így lehet fiú a baba

A néphiedelem szerint az étrenden is múlhat az, hogy fiú vagy lány fog születni. Az egyik ilyen feltevés szerint ha a nő vörös húsokat, zöldbabot, tésztát fogyaszt a fogantatás időszakában, akkor a kisbaba fiú lesz. Ha viszont ebben az időszakban tejtermékeket, szárnyast, halat eszik, akkor kicsi eséllyel fog fiút szülni.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Az is befolyásolhatja a baba nemét a néphiedelem szerint, hogy az anya melyik oldalára fordulva alszik el az együttlét után. Úgy tartották, hogy ha a bal oldalára fekszik, a születendő gyermek fiú lesz, ha a jobbra, akkor pedig lány.

Végül egy furcsa népi szokás: azok a párok, akit fiút szerettek volna, a nászágyba vagy a menyasszony ölébe ültettek egy kisfiút a nászéjszaka előtt. Úgy tartották, ez hozhatja el a vágyott fiú gyermeket.

Ezt is szeretjük