8 sport, amely villámgyorsan lerobbantja a zsírt: mutatjuk, melyek közül válogass
Óránként 800 kalóriát is lemozoghatsz ezekkel a zsírégető edzésekkel.

kettlebell-edzes
beauty and style
Top olvasott cikkek

A normális tempójú fogyáshoz nagyjából heti 3500, vagyis napi 500 kalóriát kell az embernek lefaragnia - ezt persze megteheti pusztán az étkezésen keresztül is, de a mozgás is sokat segíthet abban, hogy ne kelljen éhezni egy diéta során.

A mozgás persze ennél sokkal többet tesz, hiszen mozgás közben az ember izmot épít, és minél több izom van a testen, a szervezet annál hatékonyabban égeti a zsírt. A sportolás ráadásul endorfint termel, és csökkenti a stresszhormon, a kortizol szintjét, így mind a fizikai, mind a lelki egészség megőrzésében fontos szerepet vállal. Már napi 20 perc könnyű séta is 16-30%-kal csökkentheti számos megbetegedés kockázatát.

Zsírégető mozgásformák

Fogyás szempontjából azonban nem mindegy, milyen mozgást választ az ember, hiszen az a leghatékonyabb, ha a legrövidebb idő alatt a lehető legtöbb kalóriát égeti el a szervezet. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legjobb zsírégető mozgásformákat, amelyekből akár kétszer másfél óra is elegendő lehet a heti kalóriadeficit egészének előállításához.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük