8 sport, amely villámgyorsan lerobbantja a zsírt: mutatjuk, melyek közül válogass

Óránként 800 kalóriát is lemozoghatsz ezekkel a zsírégető edzésekkel.

kettlebell-edzes

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A normális tempójú fogyáshoz nagyjából heti 3500, vagyis napi 500 kalóriát kell az embernek lefaragnia - ezt persze megteheti pusztán az étkezésen keresztül is, de a mozgás is sokat segíthet abban, hogy ne kelljen éhezni egy diéta során.

A mozgás persze ennél sokkal többet tesz, hiszen mozgás közben az ember izmot épít, és minél több izom van a testen, a szervezet annál hatékonyabban égeti a zsírt. A sportolás ráadásul endorfint termel, és csökkenti a stresszhormon, a kortizol szintjét, így mind a fizikai, mind a lelki egészség megőrzésében fontos szerepet vállal. Már napi 20 perc könnyű séta is 16-30%-kal csökkentheti számos megbetegedés kockázatát.

Zsírégető mozgásformák

Fogyás szempontjából azonban nem mindegy, milyen mozgást választ az ember, hiszen az a leghatékonyabb, ha a legrövidebb idő alatt a lehető legtöbb kalóriát égeti el a szervezet. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legjobb zsírégető mozgásformákat, amelyekből akár kétszer másfél óra is elegendő lehet a heti kalóriadeficit egészének előállításához.

A képek forrása: Getty Images

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük