Duplázd meg a fogyást! Ebben a pulzustartományban kell sportolnod
Számold ki egyszerűen, hogy égetheted a legtöbb zsírt!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a sportolással nemcsak a kondíciódat szeretnéd javítani, hanem fogyni is akarsz, bizonyára hallottad már, hogy pulzusodnak a megfelelő tartományban kell mozognia.

Ehhez először is ajánlott beszerezned egy pulzusmérő órát, mert kezdetben nehéz ráérezni, hogy hol is jár éppen a pulzusod.

Másodszor ki kell számolnod a maximális pulzusszámod. Ezt úgy teheted meg, hogy 220-ból kivonod az életkorodat: egy egészséges 30 éves ember esetében ez 190. Nem kell az edzés során eddig felpörgetned a pulzusodat, ennek a 85%-áig érdemes dolgoztatni a szíved az edzés intenzív szakaszában: tehát a 30 éves ember példájából kiindulva ez 160 körüli pulzust jelent.

Ha 30 másodpercen át 160 körüli pulzusérték körül mozogsz, utána jár egy perc aktív pihenés, amikor alacsonyabb, kényelmesebb fokozatra kapcsolsz, ilyenkor a pulzus visszaesik nagyjából 100-ra - majd kezdődik elölről az egész. Ha tehát a fogyás a cél, nagyjából ebben a pulzustartományban kell mozognod. A mozgást pedig, melyben terhelési és pihenőidők váltják egymást, intervallum edzésnek hívják.

Miben sportolj?

Lapozd át az alábbi galériát, ha szeretnéd tudni, milyen ruhát érdemes felvenned sportoláshoz.

Ezt is szeretjük