Rosttal teli, laktató szénhidrátforrások, melyek a diétába is beleférnek: lassan szívódnak fel
Ezek a lassan felszívódó szénhidrátok segítenek, hogy több energiád legyen.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Sokféle szénhidrátot viszonylag hamar emészt meg a szervezet, és minél gyorsabban szívódik fel, annál gyorsabban és magasabbra emelkedik a vércukorszint evés után, így hamar újra éhes leszel. Ezért szokták a diétázók kerülni a magas szénhidráttartalmú ételeket.
De szénhidrát és szénhidrát között is van különbség. A zöldségekből és gyümölcsökből a rostok miatt másképp szívódik fel a cukor, és rengeteg vitamint és ásványi anyagot is tartalmaznak, míg a pékáruk és tésztafélék javarészt üres kalóriákból állnak.
Lassan felszívódó szénhidrátok
A lassú felszívódású szénhidrátok fogyasztása után hosszabban tart a teltségérzet. Ráadásul az elnyújtott felszívódás miatt tovább és egyenletesebb mennyiségben jut energiához a test a nap során.
A rostok lassítják a szénhidrátok felszívódását. A vízben oldódó rostoknak megvan az a jó tulajdonságuk, hogy ballasztot képeznek az emésztőrendszerben, és késleltetik az étkezés során elfogyasztott szénhidrátok vérbe jutását. Ilyen vízoldékony rostokban gazdag gabonaféléket mutatunk most neked.
OLVASD EL EZT IS!

- szénhidrát
- női egészség
Mennyi szénhidrát kell naponta egy nőnek? Mutatjuk, hogyan változik az igény

- táplálkozás
- fogyasztó praktikák