Rosttal teli, laktató szénhidrátforrások, melyek a diétába is beleférnek: lassan szívódnak fel
Ezek a lassan felszívódó szénhidrátok segítenek, hogy több energiád legyen.

quinoa
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokféle szénhidrátot viszonylag hamar emészt meg a szervezet, és minél gyorsabban szívódik fel, annál gyorsabban és magasabbra emelkedik a vércukorszint evés után, így hamar újra éhes leszel. Ezért szokták a diétázók kerülni a magas szénhidráttartalmú ételeket.

De szénhidrát és szénhidrát között is van különbség. A zöldségekből és gyümölcsökből a rostok miatt másképp szívódik fel a cukor, és rengeteg vitamint és ásványi anyagot is tartalmaznak, míg a pékáruk és tésztafélék javarészt üres kalóriákból állnak.

Lassan felszívódó szénhidrátok

A lassú felszívódású szénhidrátok fogyasztása után hosszabban tart a teltségérzet. Ráadásul az elnyújtott felszívódás miatt tovább és egyenletesebb mennyiségben jut energiához a test a nap során.

A rostok lassítják a szénhidrátok felszívódását. A vízben oldódó rostoknak megvan az a jó tulajdonságuk, hogy ballasztot képeznek az emésztőrendszerben, és késleltetik az étkezés során elfogyasztott szénhidrátok vérbe jutását. Ilyen vízoldékony rostokban gazdag gabonaféléket mutatunk most neked.

Ezt is szeretjük