Az összes izmot keményen megdolgoztatja, karcsúbbá tesz: 7 ok, amiért érdemes korcsolyázni
Télen, aki teheti, húzzon a lábára jégkorcsolyát, és irány a pálya, mert ez az egyik legjobb szabadtéri mozgás, amit a hideg időben lehet választani.

GettyImages-1327471213
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jégkorcsolyázás nagyon hatékony téli sport, ami a hiedelmekkel ellentétben nem csak a lábat edzi meg, hanem az egész testet alaposan megdolgoztatja.

A hideg időben sokan választják a szabadtéri testmozgás helyett a konditermes edzéseket, ám nem mindenki szeret csak és kizárólag a négy fal között sportolni.

A jégkorcsolyázás hatása a fogyásra

Számos előnnyel jár a jégkorcsolyázás. Amellett, hogy közös családi, baráti programként sem utolsó, szórakozás közben még az alakot is formálja. Gyakorlatilag ez egyfajta kardioedzés, mert mozgás közben megemeli a pulzusszámot, beindítja az anyagcserét és a zsírégetést is. 

GettyImages-1424020462
  • A korcsolyázás hatására a makacs zsírpárnák helyét idővel tónusos izmok veszik át, amik ugyan nehezebbek a zsírnál, de centikben mérhető, látványos változást eredményez a folyamat. 
  • Az ízületek és izmok egészségét is segíti megőrizni. Korcsolyázás közben a test összes izma dolgozik, főleg a lábizmok, a farizom, a hátizom és a hasizom fejlődik. 
  • Kardioedzés lévén támogatja a szív-érrendszer egészségét is.
  • Fejleszti az egyensúlyozási, koordinációs képességeket. Miközben a korcsolyán egyensúlyozik az ember, észrevétlenül, ám folyamatosan dolgoznak az izmok. 
  • Az izmok mellett az állóképesség is fejlődik, egy idő után már jóval tartósabban tudod űzni ezt a téli sportot, vagy bármilyen más testmozgást. 
  • A Lawrenceville-i klinika adatai szerint testsúlytól függően óránként 250-810 kalóriát is lehet vele égetni.
  • Enyhíti a stresszérzetet, mert mozgás közben endorfin szabadul fel az agyban, emellett növeli az önbizalmat is. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Nem igényel sok felszerelést. Első lépésként ki kell választani a méretben megfelelő, kényelmes korcsolyát, amit akár a helyszíneken bérelhetsz is, de ezek különböző sportáruházokban meg is vásárolhatóak. Ahogy minden edzés előtt, itt is érdemes bemelegíteni a húzódások, sérülések elkerülése végett, és rétegesen öltözz fel, mert kimelegedett testtel nagyon könnyen meg lehet fázni. 

Melyik téli sport mennyi kalóriát éget el?

Lapozd át az alábbi képeket, és tudd meg, hogy egy közepes testsúlyú ember esetében mennyi kalóriát éget el velük a szervezet egy óra alatt. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük