Garantált a másfélszer gyorsabb fogyás ezzel a módszerrel: jóllakottnak érzed magad tőle

A változást csak a mérleg fogja mutatni, nem a korgó gyomor.

Fogyás zöldséges ételekkel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Noha vegetáriánus étrenddel ez nem probléma, mindenki másnak általában mégis gondot okoz, hogy az egészségesnek tartott, öt adagnak megfelelő zöldséget beiktassák a napjukba, még akkor is, ha éppen fogyókúráról van szó. Akad azonban néhány egyszerű trükk, amelyekkel úgy fogsz észrevétlenül több zöldséget enni, hogy a megszokott ízektől sem kell eltérned, és éhezni sem fogsz.

Készítsd el ezeket a fogyókúrád alatt, és sokkal gyorsabban fogysz majd, mint azt megelőzően, ugyanis a szénhidrátokat rostokra, a kalóriákat pedig vitaminokra és ásványi anyagokra cseréled majd. Mutatjuk, hogyan csináld!

Nem csak a klasszikus leveszöldségeket lehet bőséggel tenni a levesekbe, hogy azok laktatóak legyenek. Néhány levél káposzta vagy némi kockára vágott karfiol, karalábé, esetleg tök szinte minden levesben elfér, akár tészta helyett is. Ha pedig a sűrítésről van szó, nemcsak a szokványos liszttel vagy tejszínnel próbálkozhatsz, de akár reszelt cukkinival és házi paradicsompürével is. Ilyen módon rengeteg plusz C-vitaminhoz és rosthoz, de kevesebb szénhidráthoz jut a szervezeted.

Fotó: pixabay.com

A reszelt tökféléket könnyen használhatod keményítő vagy liszt helyett olyan ételek sűrítésére, amelyekre nem is gondolnál. Például a chilis babban fel sem tűnik a puhára főtt reszelt cukkini, míg a borsófőzelékbe kerülhet némi sárgarépa vagy brokkoli.

Fotó: pixabay.com

Zöldségekből nagyszerű rizst és krumplit pótló köretet készíthetsz, ha egyszerűen olajban kisütöd őket. Ehhez ideális lehet az édesburgonya vagy a répa, sőt, akár házi chipset is csinálhatsz hirtelen kisütött kelkáposztalevelekből vagy vékonyra vágott cukkiniszeletekből. Ezek rosttartalmuk miatt laktatnak annyira, mint a klasszikus köretek, ám jelentősen csökkentik a szénhidrát- és kalóriamennyiséget, megkétszerezve ezzel a fogyást.

Fotó: pixabay.com

Álcázd tésztának a zöldségeket, így a tésztaköretet könnyen kiiktathatod, és a kedvenc szószaidat sem egy nagy adag szénhidrátra fogod ráborítani, hanem csupa egészséges, béltisztító rostra. Ideális lehet áltészta készítéshez a cukkini, a retek, a répa vagy az édesburgonya, sőt, akár a könnyen tésztává alakítható spagettitökkel is próbálkozhatsz.

Fotó: pixabay.com

Az édességekben is könnyen találhatsz helyet a zöldségeknek. A cukkini, a sárgarépa vagy a gyümölcsök közül az alma például ideális tésztákba sütve, sőt, próbálkozhatsz spenóttal, avokádóval, uborkával és más zöldségekkel készülő sós süteményekkel is.

Fotó: pixabay.com

Púpozz zöldségeket bátran a szendvicseidre, így a sonka és a sajt ízét fantasztikus új dolgokkal dobhatod fel. Próbálgasd a különböző leveles zöldségeket vagy a gyakran szuperételként emlegetett zöldségcsírákat, míg meg nem találod a kedvenc ízkombinációdat!

Fotó: pixabay.com

A vegetariánusoktól megtanulhatod, hogy a zöldségekkel akár a húsokat is pótolhatod, vagy éppen a kenyeret. Ahelyett azonban, hogy mindent szójából készítenél, próbáld ki a babból és magvakból készült húspogácsát vagy az ízletes, friss salátalevelekbe tekert szendvicset, melyekkel sok kalóriát, zsírt és szénhidrátot iktathatsz ki. Ha ez nem nyerte el a tetszésed, akkor pedig akár felezve is keverheted a zöldségeket darált hússal, így készíthetsz fele csirke, fele cukkini fasírtot vagy gombás, marhahúsos húsgombócot.

Fotó: pixabay.com

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük