8 gyakorlat, amit ülőmunka esetén mindennap fontos elvégezni - Fokozzák a vérkeringést, óvják az ereket

Az ülő életmód csökkenti az alsó végtagok véráramlását, ezek a gyakorlatok segíthetnek a felpezsdítésében.

torna alsó végtag

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vérkeringést fokozó gyakorlatok mindenkinek a hasznára lehetnek, akik ülőmunkát, illetve általában véve mozgásszegény életmódot folytatnak. E kettő hosszú távon számos úton-módon károsíthatja a szervezetet, egyebek mellett a vérkeringés hatékonyságát is ronthatja.

A vizsgálatok szerint már tízpercnyi ülés is csökkenti valamelyest az alsó végtag véráramlását, így aztán azoknak, akik órákat töltenek a monitor előtt ülve, különösen figyelniük kell rá, hogy bizonyos időközönként átmozgassák a tagjaikat, felálljanak, sétáljanak, nyújtózzanak egyet.

Vérkeringést fokozó gyakorlatok

A vérkeringés szempontjából a legjobb, ha a mindennapok során minél többet mozog az ember. Nem feltétlenül kell bonyolult dolgokra gondolni, remekül megfelel a célnak a séta, a nordic walking és a kocogás is. Olyan apróságok is számíthatnak, mint a lépcső választása lift helyett. A hosszas ülést időről időre meg kell szakítani, az alsó végtag átmozgatásában a következő gyakorlatok is segíthetnek.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük