Nem kell hozzá edzőterem: 3 zsírgyilkos ugrókötél-gyakorlat, amit elég heti háromszor végezni

Gyerekként mindenkinek játék volt ugrókötelezni, felnőttként sem szabad megfeledkezni róla - kemény edzések eszköze lehet.

Ugrókötéledzés
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ugrókötelezés nemcsak játék, de hasznos kalóriaégető módszer, ami fejleszti az állóképességet is. Az ütemre ugrálás és a kéz-láb koordináció eltereli a figyelmet arról, milyen keményen dolgoznak az izmok.

Mindenki tudja, hogyan kell ugrókötelezni, ám azt már kevésbé, hogyan kell hatékonyan végezni. Vedd számításba, hogy minél rövidebb az ugrókötél, annál nehezebb végezni a gyakorlatokat - a megfelelő hosszt úgy tudod lemérni, ha a talpaddal rálépsz a kötél közepére, és a kifeszített kötél vége a hónaljadig ér. A kötél fogója ugráláskor a csípőd magasságában legyen, csuklóból mozgasd. Ugrások közben érdemes arra figyelni, hogy a talppárnákra finoman érkezz.

Bemelegítés

Még az ugrókötelezés előtt is érdemes átmozgatni a testet az esetleges ficamodások megelőzése érdekében. Állj vállszéles terpeszbe, fogd meg az ugrókötelet, feszítsd ki a fejed fölött, majd hajolj előre.

ugrókötél nyitó
Fotó: DjordjeDjurdjevic / Getty Images Hungary

Lassan zárd az állásodat, és rakd a köteled a lábad mögé, majd húzd magadat enyhén a térdeidhez, tartsd így magad néhány másodpercig. Ezután ereszd el a kötelet, majd emelkedj fel csigolyáról csigolyára. Befejezésül végezz csípőkörzést, majd törzsdöntéseket - ha még úgy érzed, nem melegedtél be eléggé, további gyakorlatokat is végezhetsz.

10 perc ugrókötél - 10 perc hasprés

Igazán kegyetlen módja a zsírégetésnek, garantáltan a test minden porcikáját átmozgatod ezzel. Egy percen keresztül folyamatosan ugrókötelezz, majd egy percig "pihenésképpen" hasprést végezz. A gyakorlat összesen 20 percig tart, körülbelül 300 kalóriát égethetsz el közben. 

10 perc váltott lábas ugrókötél - 5 perc plank

A váltott lábas ugrókötelezés olyan, mint a helyben futás, éppen ezért akár ténylegesen kocogás közben is végezhető a gyakorlat. Lényege, hogy minden ugrásnál a másik lábadra érkezel. Az ugrókötelezést egy percig végzed, majd fél percig kitartod magad plankban, aminél sokat számít a helyes tartás.

A cikk az ajánló után folytatódik

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

Fél perc pihenő után újra folytathatod a gyakorlatot, ami a pihenési idővel együtt összesen 20 percig tart, szintén 300 kalóriát égethetsz el közben.

Fél-fél perc egylábas ugrálás és hasprés - 25 perc

Az egylábas ugrálás megerősíti a lábizmokat. Ütemesen, dinamikusan hajtva a kötelet mindkét lábon fél-fél percig ugrálj, majd tarts fél perc pihenőt.

ugrókötél 2
Fotó: wilpunt / Getty Images Hungary

A szünet után feküdj a hátadra, és végezz fél percen át az egyik majd fél percig a másik oldalad irányába haspréseket. Az ugrókötelezés és a hasprés összesen 10 percig, a szünet hossza 5 percig tart. Ezzel a módszerrel több száz kalóriától lehet megszabadulni.

Nyújtás

Az edzés után az izomláz elkerülése végett érdemes nyújtó gyakorlatokat végezni. Helyezkedj törökülésbe, majd próbáld meg kicsit lenyomni a térdeidet. Utána nyújtsd ki mindkét lábadat, majd hajolj előre. Próbáld meg megérinteni először a bal, majd a jobb lábfejedet, végül egyenesedj fel. Ha még mindig feszültek az izmaid, további nyújtó gyakorlatokat végezhetsz.

8 otthon végezhető gyakorlat kiálló has ellen: 2 hét alatt látványos változás

Ez a nyolc gyakorlat határtalanul egyszerű, de ez ne tévesszen meg, garantáltan el fogsz fáradni a végére! Az ismétlések számának növelésével vagy csökkentésével könnyítheted vagy nehezítheted az edzést. Ha két hétig kitartasz, látni fogod az eredményt.

8 otthon végezhető gyakorlat kiálló has ellen: 2 hét alatt látványos változás

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük