Fokozzák az alvászavart és a szorongásos tüneteket: 8 étel és ital, ami ronthat a panaszokon
Néhány élelmiszer fokozhatja a stresszt és a szorongást.
A szorongás, a stressz hatásait, illetve az alvászavart különféle életmódtényezők tovább fokozhatják, így az élelmiszerek is ronthatnak a kellemetlenségeken.
A munkahelyi problémák, az anyagi bizonytalanság, a jövőbe vetett hit megrendülése és még megannyi tényező hozzájárulhat a mindennapos stressz krónikussá válásához. A szorongásnak azonban számos negatív egészségügyi következménye is lehet, okozhat átmeneti alvászavarokat, erős fáradtságérzetet, evési zavarokat, gyomorfájdalmat, de a testi-lelki betegségek kockázatát is megnöveli.
Szorongást fokozó élelmiszerek
Míg a rendszeres testmozgás, illetve egyes tápanyagok, vitaminok, gyógyító hatóanyagok tudatos bevitele csökkenti a stressz érzését és mellékhatásait, mások kifejezetten rontják az állapotot, erősítik a szorongással járó tüneteket, emelik a pulzusszámot, fokozzák az alvászavarokat. Ezeket jobb kerülni, különösen a nagy megterheléssel járó időszakokban.
(Képek: Getty Images Hungary.)
Boomerek és Zoomerek - Miért nehéz a generációk közötti kommunikáció?
Steigervald Krisztián generációkutató a Femina Klub áprilisi előadásán arra keresi a választ, hogyan érthetjük meg egymás világát, hogy a különbözőségek helyett a kapcsolódási pontokra koncentráljunk. Hogyan lehet megtalálni a közös nyelvet a digitális bennszülöttek és az analóg világban felnőttek között? Milyen eszközökkel segíthetjük elő az együttműködést, és hogyan tanulhatnak a generációk egymástól, ahelyett hogy egymás ellen dolgoznának?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. február 19. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- stressz
- stresszcsökkentés
Miért okoz erős gyomorfájást a stressz? Nem a magas gyomorsavszint az oka
- gyógynövény
- stresszcsökkentés