A 8 legjobb villámgyors fogyókúrás vacsora, amiben alig van szénhidrát: laktatnak és fogyasztanak

Fogyókúra alatt érdemes odafigyelni a tápanyagok kiegyensúlyozott bevitelére - ezek a vacsoraötletek szénhidrátszegények, mégis laktatóak.

GettyImages-1250722381 (1)

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vacsora gyanánt érdemes olyan fogásokat készíteni, amik nem ülik meg a gyomrot, lehetőleg alacsony a szénhidráttartalmuk, mégis hosszan tartó jóllakottságérzetet okoznak.

Diétától függően különböző ajánlások léteznek a szénhidrát-fehérje-zsír kiegyensúlyozott beviteli mennyiségéről, de általánosságban elmondható, hogy ideális esetben az étrend 45-65%-ban szénhidrátból, 20-35% zsírokból, lehetőleg telítetlen fajtákból, és 10-35% fehérjékből áll.

Szénhidrátszegény vacsoraötletek

Mindezek fényében az étrend megtervezésekor nem árt lekövetni a makrotápanyagok arányait. Ha valaki szénhidrátban gazdag reggelit és ebédet készít, akkor a nap utolsó étkezésekor redukálja a mennyiségét. Az alábbiakban olyan recepteket mutatunk, amik nemcsak gyorsan elkészülnek, hanem laktatnak, és tele vannak fontos vitaminokkal, ásványi anyagokkal is.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük