Hogyan edd a szénhidrátot, ha a tartós és végleges fogyás a cél? Mutatjuk, mit mivel kombinálj

A fogyókúra alatt is fontos a szénhidrátok fogyasztása.

GettyImages-944831208
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szénhidrátok fontos tápanyagai a szervezetnek, így fogyókúra alatt se mellőzd őket, csupán szelektálj, mennyit és milyen típusút fogyasztasz.

A mai trendi diéták sokasága épít a szénhidrátcsökkentésre vagy annak teljes kiiktatására. A tartós fogyás érdekében érdemes a finomított szénhidrátokat, mint például a fehér kenyeret, tésztát, rizst a szervezet és az agy működéhez fontos hasznos szénhidrátokra cserélni.

Így edd a szénhidrátot

A megfelelő típusú és mennyiségű szénhidrát nem csak a helyes anyagcseréhez és az egészség megőrzéséhez járul hozzá: fogyasztásával a pluszkilók leadását is lehetővé teszi. Az összetett szénhidrátok rengeteg hasznos tápanyagot, rostokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaznak, ilyen például a teljes kiőrlésű lisztekből készült élelmiszerek, de bogyós gyümölcsök, hüvelyesek és a zöldségek is.

Emellett fontos a jó minőségű fehérjék és egészséges zsírok bevitele is. Ha az alábbiak szerint kombinálod a szénhidrátokat, nagyon jó hatással lesz a fogyókúrára. A nap minden étkezésére mutatunk variációkat.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük