Állandóan fáradt vagy? Így használd a sólámpát, ha kimerült a tested
A legtöbben nem is gondolják, milyen jótékony hatásai lehetnek az egyszerűnek tűnő tárgynak.

nagykep?cikkid=158922&kep=solampa nagy1-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

Napjainkban az álmatlanság szinte népbetegségnek és egyre jellemzőbb problémának számít, köszönhetően többek között a stresszel teli mindennapoknak, a helytelen életmódbeli jellegzetességeknek vagy éppen a különféle elektrotechnikai eszközöknek, illetve az azok által kibocsátott fények hatásainak.

Amellett azonban, hogy rövid távon a kialvatlanság nem okoz komolyabb következményeket, ha hosszabb távon áll fenn, a krónikus fáradságon kívül a szervezet folyamatos kimerülésén és esetleges leépülésén kívül olyan mentális, lelki problémákhoz is vezethet, mint amilyen például a depresszió.

A minőségi alvás biztosítása érdekében számos olyan módszert be lehet vetni, mely mellett korántsem biztos, hogy gyógyszerekre is szükség lesz, legyen szó a különféle gyógynövényekről és -teákról, a lefekvés előtt végzett, ellazulást segítő jógagyakorlatokról, vagy éppen annak betartásáról, hogy milyen táplálékot veszel magadhoz este.

Sólámpával az álmatlanság és a migrén ellen

A természetes megoldások közé tartozik a Himalája sólámpa is - az ilyen sótömböket a Himalája lábánál bányásszák, és az egyik legjobb minőségű sót jelenti a világon -, mely nemcsak álmatlanság esetén, de például a migrén tüneteinek enyhítésében is segíthet.

A hatásaival foglalkozó források szerint a sólámpa jótékony tulajdonságai közé tartozik, hogy negatív töltésű ionokat hoz létre, melyek képesek semlegesíteni az olyan pozitív töltésű ionokat, amelyek az elektromos készülékekhez, a tévéhez, a számítógéphez vagy épp a mikrohullámú sütőhöz köthetők, az ember pedig napi szinten otthonában is igen nagy mennyiséggel találkozik belőlük.

Míg a pozitív töltésű ionok a források szerint olyan tüneteket okozhatnak, mint az alvászavar, a fejfájás vagy a rossz hangulat, a természet alapvető jelenségeihez köthető negatív töltésű ionok jó hatással vannak a szervekre, az agyra, segítik az oxigénszállítást, képesek fizikai, mentális energiával ellátni az embert, nem véletlen, hogy egy, a természetben, egy erdőben vagy vízparton megtett séta nagymértékben képes felfrissíteni a testet és a szellemet.

Hogyan használd?

A sólámpát érdemes az elektromos eszközök közelében elhelyezni, de az ágy mellett is nagyon jó szolgálatot tesz, ha alvászavar ellen szeretnéd használni, nem beszélve arról, hogy kellemes, meleg, lágy fényének önmagában is nyugtató, stresszoldó hatása van. Ha éjszaka, alvás közben nem szeretnéd égve hagyni, lefekvés előtt egy-két órára kapcsold be.

Ezt is szeretjük