Tele vannak rákmegelőző, gyulladáscsökkentő tápanyaggal: 8 isteni étel gyökérzöldségekből
A gyökérzöldségek bővelkednek a vitaminokban, ásványi anyagokban, ráadásul változatosan elkészíthetők a diétában is.

A gyökérzöldségek bővelkednek a jótékony hatású vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban, ráadásul egész évben elérhetők az üzletekben, így érdemes minél gyakrabban beilleszteni őket az étrendbe.
Míg a sárgarépa antioxidáns hatású, gyulladáscsökkentő és rákmegelőző karotinokban, káliumban, kalciumban gazdag, a cékla vas- és folsavtartalma is jelentős, a zeller pedig kiváló K-vitamin-forrás. Gyakori fogyasztásuk segít megőrizni a szív- és érrendszer egészségét, a bennük levő rostok az emésztőrendszer működését is támogatják. Korábbi cikkünkből rostban gazdag ebédötleteket is megismerhetsz.
Rákmegelőző, gyulladáscsökkentő ételek gyökérzöldségekből
Kár lenne egyszerűen húslevesbe való zöldségként tekinteni rájuk, hiszen rengeteg egyéb módon elkészíthetők a salátáktól az egytálételekig. A legjobb gyökérzöldségeknek a kalóriaszegény diétában is ott a helye!
(Képek: Getty Images Hungary.)
Csökkenti az infarktus esélyét, ha mindennap fogyasztod - 10 kötelező, szíverősítő étel
A szíverősítő táplálékok hasznosak a vérkeringésnek, és még finomak is.
Elolvasom
Segítünk megtalálni a legjobbat!
A Vitaminkalkulátorunk 9 egyszerű kérdéssel több mint negyven vitaminunk közül ajánl két olyan terméket, amik céljaidnak leginkább megfelelnek. Figyelembe vesszük a fizikai aktivitást, étkezési szokásokat és érzékenységeket, hogy a legjobb döntést hozhasd. Tudjuk, hogy könnyű elveszni a részletek közt, de mi itt vagyunk, hogy segítsünk!

Promóció
- zöldség
- egészséges étkezés
- gyulladáscsökkentő
- rákellenes táplálék
- diétás laktató ételek
- sárgarépa
- zeller
- cékla
- Életmód
OLVASD EL EZT IS!