Így készül a vasárnapi, aranysárga tyúkhúsleves - Ennyi ideig főzd, hogy igazán jó legyen
Egy jó tányér zamatos tyúkhúslevessel minden ebéd jól kezdődik.

Így készül a vasárnapi, aranysárga tyúkhúsleves - Ennyi ideig főzd, hogy igazán jó legyen
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

4 meleg ital hideg napokra, melyektől nem fogsz hízni - Felpörgetik az anyagcserét »

Minden hajszála kihullott egy betegség miatt, mégis csodás fotók készülnek róla »

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyanyáink úgy tartják, hogy a forró tyúkhúsleves az immunredszert erősíti, a megfázásos beteséggel küzdőknek pedig gyógyszerrel ér fel. Az egyik legfontosabb titok, hogy légy türelmes, hisz a húslevest órákon át, gyöngyözve kell főzni. A tyúkot akár egészben is hagyhatod, csak akkor lassabban puhul meg.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 db tisztított, bontott tyúk
  • 4 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 levél kelkáposzta
  • 1 szelet zellergumó
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 db krumpli
  • 1 db paprika
  • hosszúmetélt
Recept idők

Elkészítés:

A tyúkot tisztítsd meg, darabold fel, és tedd fel főni három-négy liter vízben. A zöldségeket pucold meg, és vágd fel tetszés szerint, majd ha a víz felforr, add a leveshez. Végig kis lángon főzd, hogy ne legyen zavaros. Időnként a tetejét habozd le. Tedd bele a borsot, és sózd meg ízlés szerint.
 

A főzési idő a tyúk korától függ, általában három óra. Ha szükséges, pótold az elpárolgott vizet, és kóstold meg, hogy nem kíván-e még fűszert. A főzési idő vége felé add hozzá a petrezselymet. Amikor a hús megpuhul, húzd le a tűzről, várj 10 percig, amíg kicsit letisztul a leves, majd szűrd le. Közben főzd ki hozzá a metéltet. A levest a zöldségekkel, a hússal és a tésztával együtt kínáld. 

Blog.hu ajánló