Csökkenti az étvágyat és tele van rostokkal: így készül reggeli, ebéd és vacsora quinoából
A quinoa szuperegészséges növény, amiből pillanatok alatt lehet reggelit, ebédet vagy akár vacsorát varázsolni.

A quinoa (ejtsd: kínua), azaz a rizsparéj az ősi disznóparéjfélék családjába tartozó növény, melyet már évszázadok óta termesztenek Dél-Amerikában, különösen Peru és Bolívia környékén. Manapság világszerte egyre népszerűbbé válik, és nem véletlenül: számos jótékony hatással bír, és sokoldalúan beépíthető a mindennapi étrendbe.
Quinoareceptek
A quinoa teljes értékű fehérjéket, rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, és kiváló forrása a vasnak, a magnéziumnak és a mangánnak is. Ez az étel ideális választás a gluténérzékenyek vagy gluténintoleranciában szenvedők számára is (itt olvashatsz a gluténérzékenység tüneteiről), emellett lassan emészthető szénhidrátokat tartalmaz, amivel stabilizálja a vércukorszintet, így elkerülhetővé válnak a vércukorszint-ingadozások.
Jó forrása a szív-érrendszer egészségét támogató omega-3 zsírsavaknak, természetes gyulladáscsökkentő hatású és pofonegyszerű beépíteni a mindennapokba - görgess lejjebb, hogy megtudd, milyen reggeli, ebéd vagy vacsora készíthető belőle!
Magas a szénhidráttartalmuk, mégis egészségesek - 8 étel, amit diéta alatt se hagyj ki az étrendedből
Érdemes őket rendszeresen fogyasztani.
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary.)
OLVASD EL EZT IS!

- kalória
- egészséges étkezés