Ne dobd ki a szárát és a levelét: 10 növény, aminek a maradéka a legegészségesebb

Egyre nagyobb divat a pazarlásmentes főzés: pár ötlettel a szárat és a leveleket is felhasználhatod.

Maradékok felhasználása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A konyhában egy nagyobb ebéd vagy zöldséges vacsora elkészítésekor tetemes mennyiségű hulladék keletkezik, ami végül többnyire a kukában landol. Pedig egy kis találékonysággal ez is felhasználható.

Sok esetben a zöldségek, gyümölcsök legértékesebb részeit hajítja az ember a szemétbe, ami tele van vitaminnal és a szervezet számára hasznos ásványi anyaggal. 

Maradékok felhasználása

Ha te is pazarlás nélkül szeretnél főzni, nemcsak a megmaradt, kész ételeket hasznosíthatod újra, de akár a zöldségek héját, szárát, levelét is. Dinnyehéjból savanyúság, céklalevélből saláta készülhet, de a sort még sokáig lehetne folytatni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük