Ne dobd ki a szárát és a levelét: 10 növény, aminek a maradéka a legegészségesebb
Egyre nagyobb divat a pazarlásmentes főzés: pár ötlettel a szárat és a leveleket is felhasználhatod.

zoldseg-asztal
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A konyhában egy nagyobb ebéd vagy zöldséges vacsora elkészítésekor tetemes mennyiségű hulladék keletkezik, ami végül többnyire a kukában landol. Pedig egy kis találékonysággal ez is felhasználható.

Sok esetben a zöldségek, gyümölcsök legértékesebb részeit hajítja az ember a szemétbe, ami tele van vitaminnal és a szervezet számára hasznos ásványi anyaggal. 

Maradékok felhasználása

Ha te is pazarlás nélkül szeretnél főzni, nemcsak a megmaradt, kész ételeket hasznosíthatod újra, de akár a zöldségek héját, szárát, levelét is. Dinnyehéjból savanyúság, céklalevélből saláta készülhet, de a sort még sokáig lehetne folytatni.

Ezt is szeretjük