Ne dobd ki a szárát és a levelét: 10 növény, aminek a maradéka a legegészségesebb
Egyre nagyobb divat a pazarlásmentes főzés: pár ötlettel a szárat és a leveleket is felhasználhatod.

zoldseg-asztal
Ez is érdekelhet

Ezt tedd az iskolatáskába, hogy egészségesen és táplálóan induljon a szeptember (x)

Így őrizhetjük meg a nyugalmunkat az iskolakezdés idején is (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

A leghülyébb körömminták nyertesei: sok munka van bennük, mégsem szépek »

Gyönyörű esküvői meghívó filléres tortaalátétből: nem lehet elrontani »

A piros cipő minden szettet feldob: ez a nőies kiegészítő csodát tesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A konyhában egy nagyobb ebéd vagy zöldséges vacsora elkészítésekor tetemes mennyiségű hulladék keletkezik, ami végül többnyire a kukában landol. Pedig egy kis találékonysággal ez is felhasználható.

Sok esetben a zöldségek, gyümölcsök legértékesebb részeit hajítja az ember a szemétbe, ami tele van vitaminnal és a szervezet számára hasznos ásványi anyaggal. 

Maradékok felhasználása

Ha te is pazarlás nélkül szeretnél főzni, nemcsak a megmaradt, kész ételeket hasznosíthatod újra, de akár a zöldségek héját, szárát, levelét is. Dinnyehéjból savanyúság, céklalevélből saláta készülhet, de a sort még sokáig lehetne folytatni.

Ezt is szeretjük