10 zöldség és gyümölcs, amit ne hámozz meg: a héjuk a legegészségesebb
Mindenki megpucolja, pedig tele vannak vitaminokkal.

retek-narancs-krumpli
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

A 43 éves színésznő nem öregszik: Milla Jovovich olyan szép, mint 20 éve »

Természetesebbnek hat a műszempilla, ha így teszed fel: apró, de hatásos trükköt mutatunk »

Magyar nő neve díszeleg a leghíresebb modelleké mellett: világsikereket ér el »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Héjában van a vitamin - tartja a régi mondás, amire néhány gyümölcs esetében az ember csakugyan íratlan szabályként tekint. Gyakran viszont a szokás rabjaként habozás nélkül szabadul meg az ember a felesleges részektől, a szártól, a levelektől vagy épp a héjtól.

Bár a zöldség- és gyümölcsfogyasztás köztudottan segít pótolni a szervezet számára fontos vitaminokat és ásványi anyagokat, az előkészítési procedúrával megannyi tápanyag is a kukába, jobb esetben a komposztba kerül.

Héjával együtt fogyaszd!

A héjat tehát kár lenne kidobni, ám arra nagyon oda kell figyelni, hogy a tanács csak a biogazdálkodásban termesztett növényekre vonatkozik, amit nem permeteztek és kezeltek az egészségre káros vegyszerekkel. Az alábbiakban tíz olyan gyümölcsöt és zöldséget ismerhetsz meg, aminél ilyenkor feleslegesen vesződsz a pucolással.

Ezt is szeretjük