10 zöldség és gyümölcs, amit ne hámozz meg: a héjuk a legegészségesebb
Mindenki megpucolja, pedig tele vannak vitaminokkal.

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Héjában van a vitamin - tartja a régi mondás, amire néhány gyümölcs esetében az ember csakugyan íratlan szabályként tekint. Gyakran viszont a szokás rabjaként habozás nélkül szabadul meg az ember a felesleges részektől, a szártól, a levelektől vagy épp a héjtól.
Bár a zöldség- és gyümölcsfogyasztás köztudottan segít pótolni a szervezet számára fontos vitaminokat és ásványi anyagokat, az előkészítési procedúrával megannyi tápanyag is a kukába, jobb esetben a komposztba kerül.
Héjával együtt fogyaszd!
A héjat tehát kár lenne kidobni, ám arra nagyon oda kell figyelni, hogy a tanács csak a biogazdálkodásban termesztett növényekre vonatkozik, amit nem permeteztek és kezeltek az egészségre káros vegyszerekkel. Az alábbiakban tíz olyan gyümölcsöt és zöldséget ismerhetsz meg, aminél ilyenkor feleslegesen vesződsz a pucolással.
OLVASD EL EZT IS!

- életmód
- egészséges
Ezt fogjuk enni 2018-ban: 10 egészséges étel, ami meghódítja a világot

- megelőzés
- antioxidáns