10 zöldség és gyümölcs, amit ne hámozz meg: a héjuk a legegészségesebb
Mindenki megpucolja, pedig tele vannak vitaminokkal.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Héjában van a vitamin - tartja a régi mondás, amire néhány gyümölcs esetében az ember csakugyan íratlan szabályként tekint. Gyakran viszont a szokás rabjaként habozás nélkül szabadul meg az ember a felesleges részektől, a szártól, a levelektől vagy épp a héjtól.
Bár a zöldség- és gyümölcsfogyasztás köztudottan segít pótolni a szervezet számára fontos vitaminokat és ásványi anyagokat, az előkészítési procedúrával megannyi tápanyag is a kukába, jobb esetben a komposztba kerül.
Héjával együtt fogyaszd!
A héjat tehát kár lenne kidobni, ám arra nagyon oda kell figyelni, hogy a tanács csak a biogazdálkodásban termesztett növényekre vonatkozik, amit nem permeteztek és kezeltek az egészségre káros vegyszerekkel. Az alábbiakban tíz olyan gyümölcsöt és zöldséget ismerhetsz meg, aminél ilyenkor feleslegesen vesződsz a pucolással.
OLVASD EL EZT IS!

- életmód
- egészséges
Ezt fogjuk enni 2018-ban: 10 egészséges étel, ami meghódítja a világot

- megelőzés
- antioxidáns