Nem csak a csokitól hízol! 8 extrém magas kalóriatartalmú ital

A tejeskávé, a kapucsínó vagy éppen a szőlőlé energiatartalma meglepően magas.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A fogyókúrába kezdők elsődleges ellenségének a csokoládé, valamint a finomított szénhidrátok számítanak.

Arra azonban jóval kevesebben gondolnak, hogy érdemes tekintetbe venni az elfogyasztott italok kalóriatartalmát is.

Magas kalóriatartalmú italok

Nyilvánvaló, hogy az olyan alkoholtartalmú italok, mint a sör, a röviditalok és a különböző koktélok nem tesznek jót az alakodnak, de számos olyan alkoholmentes ital létezik, amely ugyancsak veszélyezteti a fogyókúra sikerét.

A cukros üdítőket érdemes kiiktatnod - nem csak a fogyókúra alatt, hanem általában - az életedből. Egy doboz kóla energiatartalmának ledolgozásához például 30 perc séta szükséges.

Mellettük pedig felsorakoznak még az egyébként egészséges, ám a diéta sikerének szempontjából veszélyes gyümölcslevek.

Hizlaló italok

Lapozd át az alábbi galériát, és nézd meg, melyek azok az alkoholmentes italok, amelyek fogyasztására érdemes jobban odafigyelni, illetve magas kalóriatartalmuk miatt számításba venni őket a napi energiabevitelt tervezésénél.

8 extrém magas kalóriatartalmú ital

Nézegess képeket!

Elolvasom

Több folyadékot!

A diéta alatt legjobb, ha vizet, illetve ízesítés nélküli gyógyteákat fogyasztasz. Érdemes kávé helyett átállnod a reggeli zöld teára, valamint kipróbálhatod a borsmentateát, amely amellett, hogy finom, serkenti az emésztési folyamatokat is.

Nemcsak az számít, hogy mit iszol, legalább ilyen lényeges az is, hogy mennyi folyadékot fogyasztasz. Kellő mennyiségű folyadékbevitel mellett ugyanis a rostban gazdag táplálkozás sem segít a fogyásban, mivel a táplálék nem képes kellő gyorsasággal haladni az emésztőrendszerben. Tudj meg többet a témáról korábbi cikkünkből.

Ezt is szeretjük