Lépcsős edzés, ami gyönyörű lábakat és popsit farag: bárhol végezhető gyakorlatok

Hatgyakorlatos lépcsős edzéssorral faraghatsz magadnak kőkemény popsit.

lepcsozes
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor az ember a szabadban edz, esetleg bemelegítést végez, azt használja, ami a keze ügyébe akad. Ha például talál egy csinos lépcsősort, az aznapi edzése meg is oldódott, mert a lépcsők segítségével nagyszerű és rettentő hatásos popsi- és combformáló gyakorlatsort lehet végrehajtani.

A lépcső akkor is jó választás, ha az beltéren vagy az ember saját lakásában van, de egy futóedzés is megszakítható, és hatásosabbá tehető egy 15-20 perces lépcsős gyakorlattal, így a lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen.

Popsiformáló gyakorlatok lépcsőn

A szabadban elvégzett 20 perces lépcsős gyakorlattal több száz kalóriát is el lehet égetni - ezt vallja a fitneszedző, Grace Albin, aki Instagram-profilján rendszeresen oszt meg hasznos gyakorlatokat a követőivel. Az alábbi hat gyakorlatból álló lépcsős edzéssor is egyike ezeknek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Outdoor workout including high-impact and low-impact moves. Use your phone timer to do 30-second bursts of #anaerobic bursts, followed by 30 seconds of rest. Only 20 minutes total will burn hundreds of calories. If you are experienced with HIIT, go 30-40 minutes total but take water breaks and carefully watch your form! Thank you @lovellanutrition for keeping me hydrated! p.s. That is my husband doing goofy stretches in the background. 😹😹😹 #outdoorworkout #cardio #bodyweighttraining #stairworkout #highintensity #legexercises #calesthenics #bleacherworkout #lovellanutrition #bootcamp #healthylife #fatburner #hiit #nogymneeded

workouts 🦋 pilates (@fitstylegrace) által megosztott bejegyzés,

Grace az alábbi gyakorlatokat ajánlja:

  • Guggolásba szökdelés: az egyik lépcsőfokról a másikra érkezéskor szabályos guggolást hajtasz végre.
  • Guggolásba szökdelés oldalra: az ugrás iránya oldalazó, a lábakat pedig sosem nyújtod ki teljesen. Ügyelj, hogy megfelelően széles lépcsőt válassz, hogy elférjen rajta a lábad.
  • Lábujjérintéses szökdelés: ehhez nem feltétlenül van szükséged egy padra. A lépcső felé fordulva a gyakorlatokat a fokokon is végrehajthatod: az egyik lábad lábujját érintsd a kettővel magasabb fokhoz, majd egy szökelléssel végezz lábcserét.
  • Twist ugrás: az egyik szökellésnél jobbra, majd balra fordítsd el a törzsedet.
  • Kitörésséta: ahogy előrelépsz, végezz kitörést, és ahogy a testsúlyodat az elülső lábadra helyezed, a hátsó lábadat emeld meg. Ez a gyakorlat szépen formálja a feneket.
  • Guggolva sétálás: minden egyes lépésnél végezz guggolást a videóban látható módon.

Grace Albin azt is javasolja, hogy a gyakorlatokból készíts egyfajta szakaszos edzést, melyben 30 másodperces intenzív szakaszokat 30 másodperces pihenő időszak követ, így maximalizálhatod a zsírégetést, és elérheted, hogy egy 20 perces edzéssel akár a napi mozgást is letudd.

A cikk az ajánló után folytatódik

Otthoni popsigyakorlatok

Ha azonban tovább edzenél, nem kell feltétlenül lépcső hozzá, hogy kőkemény popsit faragj magadnak. Egyszerű, otthoni gyakorlatokkal is szépen lehet formálni a combot és a feneket. Mutatjuk, melyek azok a mozdulatok, amelyeket semmiképpen nem szabad kihagynod a rutinodból.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük