Lépcsős edzés, ami gyönyörű lábakat és popsit farag: bárhol végezhető gyakorlatok

Hatgyakorlatos lépcsős edzéssorral faraghatsz magadnak kőkemény popsit.

lepcsozes

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor az ember a szabadban edz, esetleg bemelegítést végez, azt használja, ami a keze ügyébe akad. Ha például talál egy csinos lépcsősort, az aznapi edzése meg is oldódott, mert a lépcsők segítségével nagyszerű és rettentő hatásos popsi- és combformáló gyakorlatsort lehet végrehajtani.

A lépcső akkor is jó választás, ha az beltéren vagy az ember saját lakásában van, de egy futóedzés is megszakítható, és hatásosabbá tehető egy 15-20 perces lépcsős gyakorlattal, így a lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen.

Popsiformáló gyakorlatok lépcsőn

A szabadban elvégzett 20 perces lépcsős gyakorlattal több száz kalóriát is el lehet égetni - ezt vallja a fitneszedző, Grace Albin, aki Instagram-profilján rendszeresen oszt meg hasznos gyakorlatokat a követőivel. Az alábbi hat gyakorlatból álló lépcsős edzéssor is egyike ezeknek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Outdoor workout including high-impact and low-impact moves. Use your phone timer to do 30-second bursts of #anaerobic bursts, followed by 30 seconds of rest. Only 20 minutes total will burn hundreds of calories. If you are experienced with HIIT, go 30-40 minutes total but take water breaks and carefully watch your form! Thank you @lovellanutrition for keeping me hydrated! p.s. That is my husband doing goofy stretches in the background. 😹😹😹 #outdoorworkout #cardio #bodyweighttraining #stairworkout #highintensity #legexercises #calesthenics #bleacherworkout #lovellanutrition #bootcamp #healthylife #fatburner #hiit #nogymneeded

workouts 🦋 pilates (@fitstylegrace) által megosztott bejegyzés,

Grace az alábbi gyakorlatokat ajánlja:

  • Guggolásba szökdelés: az egyik lépcsőfokról a másikra érkezéskor szabályos guggolást hajtasz végre.
  • Guggolásba szökdelés oldalra: az ugrás iránya oldalazó, a lábakat pedig sosem nyújtod ki teljesen. Ügyelj, hogy megfelelően széles lépcsőt válassz, hogy elférjen rajta a lábad.
  • Lábujjérintéses szökdelés: ehhez nem feltétlenül van szükséged egy padra. A lépcső felé fordulva a gyakorlatokat a fokokon is végrehajthatod: az egyik lábad lábujját érintsd a kettővel magasabb fokhoz, majd egy szökelléssel végezz lábcserét.
  • Twist ugrás: az egyik szökellésnél jobbra, majd balra fordítsd el a törzsedet.
  • Kitörésséta: ahogy előrelépsz, végezz kitörést, és ahogy a testsúlyodat az elülső lábadra helyezed, a hátsó lábadat emeld meg. Ez a gyakorlat szépen formálja a feneket.
  • Guggolva sétálás: minden egyes lépésnél végezz guggolást a videóban látható módon.

Grace Albin azt is javasolja, hogy a gyakorlatokból készíts egyfajta szakaszos edzést, melyben 30 másodperces intenzív szakaszokat 30 másodperces pihenő időszak követ, így maximalizálhatod a zsírégetést, és elérheted, hogy egy 20 perces edzéssel akár a napi mozgást is letudd.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Otthoni popsigyakorlatok

Ha azonban tovább edzenél, nem kell feltétlenül lépcső hozzá, hogy kőkemény popsit faragj magadnak. Egyszerű, otthoni gyakorlatokkal is szépen lehet formálni a combot és a feneket. Mutatjuk, melyek azok a mozdulatok, amelyeket semmiképpen nem szabad kihagynod a rutinodból.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük