Egyszerűnek tűnik, de nagyon könnyű elrontani: így guggolj helyesen, ha formás, feszes combra vágysz

Ha formás feneket és izmos, feszes combokat szeretnél, a helyes testtartás elengedhetetlen.

guggolas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az alsótestre irányuló gyakorlatok között talán a guggolás a legnépszerűbb, hiszen ha valaki rendszeresen és helyesen végzi, akkor rövid időn belül látványos eredményre számíthat a láb és a fenék formálásában. 

A guggolásos gyakorlatok sikeréhez heti két-három alkalom szükséges, és hetente emelni kell a teljesítményt. Persze önmagában még ez is kevés, ha a mozgás mellett nincs megfelelő étrend. 

Hogyan kell helyesen guggolni?

A helyes guggolási technika elsajátításával nemcsak a végeredményben gyönyörködhet a diétázó, a sérülésveszélyt is a minimumra csökkentheti: hajlítsd be a térdeidet úgy, mintha épp leülni készülnél egy székre. Ne emeld meg a sarkad, a hátad tartsd egyenesen, a két lábad legyen vállszélességre egymástól, a térd pedig mindig maradjon egy vonalban a bokával. 

A folyamat helyességét ellenőrizni is tudod: pillants le, és nézd meg, mennyit látsz a lábujjaidból. Ha mindet látod, akkor jól csináltad. A comb legyen párhuzamos a talajjal, tartsd magad pár másodpercig, emelkedés közben pedig fújd ki a levegőt. 

Ha a guggolás netán mégsem sikerül sarokemelés nélkül, alátámaszthatod egy-két centi magasan. Ezután jöhetnek a variált gyakorlatok. Az alábbiakat külön-külön is beépítheted a napi edzésedbe, vagy akár együttesen, alsótestedzésként is végigcsinálhatod. 

A teljesen kezdők az első két hetében egy sorozattal próbálkozzanak, és hetente emeljék a mennyiséget egy sorozattal egészen a negyedik hétig. Fontos, hogy a sorozatok között tarts félperces pihenőket, és ne feledkezz meg a heti pihenőnapokról sem.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük