Egyszerűnek tűnik, de nagyon könnyű elrontani: így guggolj helyesen, ha formás, feszes combra vágysz

Ha formás feneket és izmos, feszes combokat szeretnél, a helyes testtartás elengedhetetlen.

guggolas
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az alsótestre irányuló gyakorlatok között talán a guggolás a legnépszerűbb, hiszen ha valaki rendszeresen és helyesen végzi, akkor rövid időn belül látványos eredményre számíthat a láb és a fenék formálásában. 

A guggolásos gyakorlatok sikeréhez heti két-három alkalom szükséges, és hetente emelni kell a teljesítményt. Persze önmagában még ez is kevés, ha a mozgás mellett nincs megfelelő étrend. 

Hogyan kell helyesen guggolni?

A helyes guggolási technika elsajátításával nemcsak a végeredményben gyönyörködhet a diétázó, a sérülésveszélyt is a minimumra csökkentheti: hajlítsd be a térdeidet úgy, mintha épp leülni készülnél egy székre. Ne emeld meg a sarkad, a hátad tartsd egyenesen, a két lábad legyen vállszélességre egymástól, a térd pedig mindig maradjon egy vonalban a bokával. 

A folyamat helyességét ellenőrizni is tudod: pillants le, és nézd meg, mennyit látsz a lábujjaidból. Ha mindet látod, akkor jól csináltad. A comb legyen párhuzamos a talajjal, tartsd magad pár másodpercig, emelkedés közben pedig fújd ki a levegőt. 

Ha a guggolás netán mégsem sikerül sarokemelés nélkül, alátámaszthatod egy-két centi magasan. Ezután jöhetnek a variált gyakorlatok. Az alábbiakat külön-külön is beépítheted a napi edzésedbe, vagy akár együttesen, alsótestedzésként is végigcsinálhatod. 

A teljesen kezdők az első két hetében egy sorozattal próbálkozzanak, és hetente emeljék a mennyiséget egy sorozattal egészen a negyedik hétig. Fontos, hogy a sorozatok között tarts félperces pihenőket, és ne feledkezz meg a heti pihenőnapokról sem.

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük