50 kilót adott le, miután otthagyta a fogyicsoportot: így szabadult meg a fiatal nő a túlsúlyától

Leigh-Anne belenézett a tükörbe, és nem ismert magára. 120 kilót nyomott, amikor fogyókúrába kezdett.

leighanne
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Leigh-Anne Vowels érezte, hogy rossz úton jár, ezért is csatlakozott egy fogyókúrás csoporthoz. Itt megszabadult 20 kilótól, ami aztán az utolsó dekáig vissza is jött rá. A kétségbeesett lány ekkor döntötte el, hogy végleg változtatnia kell.

Már elérte a 120 kilót, amikor életmódváltásba kezdett. Azóta több mint 50 kilótól szabadult meg. A lány Instagram-oldalán posztol az életében bekövetkezett változásról, és annyira szakértőjévé vált az egészséges életmódnak, hogy tanulni is kezdte az egyetemen.

Leigh-Anne története

Leigh mindig is erős testalkatú volt, de a túlsúly húszéves kora környékén kezdett komoly gondokat okozni az életében. Lassan kúsztak fel rá a kilók, és mire 23 éves lett, már több mint 120-at mutatott a mérleg. A lány 52-es ruhákat viselt, amikor végül úgy döntött, csatlakozik egy fogyókúrás csoporthoz.

A csoport szigorú kalóriakerettel dolgozott, ami mellett Leigh állandóan éhesnek érezte magát. A lány koplalással megszabadult 20 kilótól, de amint abbahagyta a kemény diétát, a súly visszakapaszkodott rá. Ettől úgy elkeseredett, hogy eldöntötte, fel is hagy a fogyókúrázással, hiszen semmi értelme az egésznek.

1 year | 7 stone lost #transformationtuesday #transformation

Leigh-Anne Vowles🐼 (@leighvowles) által megosztott bejegyzés,

Az sem segített, hogy Leigh ekkoriban egy cseppet sem élvezte a munkáját, és a stressz miatt sokszor fordult az étel felé. Napközben alig evett, gyakran kihagyta a reggelit, a nassolnivalókra viszont sosem mondott nemet. Az étrendjében gyakori vendég volt a chips és a csokoládé. Naponta több mint 3000 kalóriát fogyasztott így el.

- Aztán egy nap a tükörbe nézel, és azt látod, hogy nem az az ember vagy, akinek hitted magadat - meséli a lány, akit ez döbbentett rá arra, hogy változtatnia kell. 25 évesen otthagyta a munkáját, és jelentkezett az egyetemre, hogy egészségmenedzsmentet tanulhasson, majd amikor egy barátnője koszorúslánynak kérte fel, megérkezett a motivációja is, hogy újból fogyókúrába kezdjen. Azonban a fogyókúrás csoportban átélt kudarcélmény után eldöntötte, hogy máshogy lát hozzá a diétának. Ezúttal eszében sem volt koplalni.

- Kiokosítottam magam az ételekről - mondja Leigh. - Figyeltem a tápanyagtartalomra is, és elkezdett érdekelni a dietetika. Nyolc hónapig egyáltalán nem számoltam kalóriákat, csak egészségesen táplálkoztam.

Leigh-Anne Vowles🐼 (@leighvowles) által megosztott bejegyzés,

Leigh csak 20 kilót akart fogyni az esküvőig, de fél év alatt összesen 25 kilótól sikerült végül megszabadulnia, az azt követő fél évben pedig leadott még húszat, és azóta meg sem állt.

....did someone say 🍷

Leigh-Anne Vowles🐼 (@leighvowles) által megosztott bejegyzés,

 A ruhamérete az első másfél év alatt 52-ről 40-esre, azóta pedig 38-asra változott.

Így sikerült neki

Leigh táplálkozási szokásai drasztikusan megváltoztak. Most már ki nem hagyná a reggelit. Mindig van nála fehérjeszelet és kesudió, ha nassolni szeretne. Ebédre általában salátát eszik vagy rizst lazaccal és csirkével. Az uzsonnára is gondol, vacsorára pedig csirkét készít brokkolival és édeskrumplival. Magára főz, így könnyű figyelni az adagokra.

🏃🏻‍♀️

Leigh-Anne Vowles🐼 (@leighvowles) által megosztott bejegyzés,

Nem csak az ételhez való viszonya alakult át gyökeresen. Leigh rendszeresen jár edzőterembe, és futni is elkezdett. Csatlakozott egy futóklubhoz, itt ismerkedett meg jelenlegi barátjával.

- Úgy érzem, eddig csak léteztem, de most két kézzel fogom az élet gyeplőjét - mondja a lány. - Sosem gondoltam volna, hogy ennyit változhat az életem. Imádok mozogni, és mindig csinálok valamit. Utálok egy helyben ülni, mert annyi minden vár még rám - utazás, új dolgok és egy új karrier.

A cikk az ajánló után folytatódik

Így égethetsz eszméletlen sok kalóriát

Leigh-Anne jól választott mozgásformát. A futás ugyanis egyike azoknak a sportoknak, amivel akár 1000 kalóriát is elégethetsz egyetlen óra alatt, így nem kell napokra beköltöznöd az edzőterembe. Mutatjuk, melyik edzések a legideálisabbak a gyors fogyáshoz.

Ezt is szeretjük