Csökkenti a szívbetegség rizikóját, 60 év felett kiemelten javasolt: 8 tornagyakorlat, ami otthon is végezhető

A könnyű, átmozgató otthoni tornagyakorlatok napi szinten végezhetők.

GettyImages-1297405818

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rendszeres testmozgás hatvanéves kor felett is nagy jelentőséggel bír: legalább heti 150 percet javasolnak a szakértők, mely alacsonyabb intenzitású, ízületkímélő mozgásformák végzésével is lehetséges. Ez a mennyiség már számos egészségügyi előnnyel bír a szervezet számára.

A testmozgás, különösen az aerob típusú sportok segítenek a túlsúly mérséklésében, rugalmasabbá teszik az ízületeket, stabilan tartják a vérnyomást és a pulzust, felfrissítik az agyműködést, védik az ereket, csökkentik a szívbetegségek rizikóját, összességében segítenek a betegségek megelőzésében, egy jobb életminőség fenntartásában.

Otthoni tornagyakorlatok

Ízületi problémák, fájdalmak esetén minden esetben a legjobb egy szakértő gyógytornász segítségét kérni a gyakorlatsor megtervezéséhez, aki segíthet elsajátítani a mozdulatok helyes kivitelezését is. Megelőzési céllal, egészséges szervezettel azonban néhány átmozgató, nyújtó gyakorlat otthon is bátran végezhető.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük