Hatékonyan formálja a combot és a popsit: így végezd helyesen a kitörést a feszes vonalakért

Így végezheted helyesen a kitöréses gyakorlatokat a feszes combért.

A kitöréses gyakorlat helyesen
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A rendszeres és változatos testmozgás szinte megszámlálhatatlan pozitív hatással bír a szervezet egészségére nézve, véd a krónikus megbetegedésektől, növeli az állóképességet, serkenti az anyagcsere-folyamatokat. A téma szakértői általában minimum heti 150 perc közepes intenzitású testmozgást javasolnak az egészségmegőrzés érdekében. 

Míg az aerob tevékenységeken alapuló kardiogyakorlatok megfelelő kalóriadeficit fennállása mellett segítenek a fogyásban, a zsírégetésben, az erősítő gyakorlatok formálják a testet, növelik az izomtömeget, és segítik az energiaégetést. Igazán tartós hatást a kettő kombinációjával érhetsz el.

A kitöréses gyakorlat helyesen

A kitöréses gyakorlatok különösen nagy népszerűségnek örvendenek a saját testsúlyos erősítő edzésformák sorában. A mozgásforma erősíti a comb- és farizmokat, a formás popsik érdekében sokan végzik, ám a helytelen kivitelezés nemcsak a hatékonyságot rontja, de a sérülés veszélyét is növeli.

A helyes kivitelezéshez tehát nem árt néhány dologra figyelni. Az első, hogy egy kisebb terpeszből indítsd, a törzs egyenes legyen, a fejed előrenézzen, a vállad hátra és lefelé irányuljon. A kezed tedd csípőre. Törzsből indítsd a mozgást.

Hajlítsd be a térded, a testsúlyt először helyezd a bal lábadra, miközben a jobbal lendületesen lépj előre, enyhén oldalra. Engedd le a tested, míg a hátulsó láb térde néhány centiméterre nem lesz a padlótól. 

A megfelelő pozícióban az elülső comb párhuzamos a talajjal, és 90 fokos szöget kell zár be a vádlival, a súly pedig egyenletesen oszlik el a két láb között. A mellkasod végig előrenézzen, kihúzott háttal, hátrafelé irányuló vállal végezd a gyakorlatot!

Ezután a comb és a farizom erejét használva lépj vissza a kiindulási helyzetbe, és végezd el a másik lábbal is a gyakorlatot.

Kerüld el a hibákat!

Arra figyelj, hogy a hát végig egyenes legyen, a térd pedig legfeljebb érintse a talajt, de ne ütközzön hozzá, mivel ez a sérülés veszélyét is magában hordozza. Inkább a lassabb, lendületes mozgásra törekedj! A lábad tartsd egyenesen, a térd és a comb ne forduljon mozgás közben se befelé, mivel ez nagyon megterhelő lehet a végtagra nézve.

A cikk az ajánló után folytatódik

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

A kitörés hatékony gyakorlat, mivel a comb, a fenék és a vádli izomzatát is erősíti, formálja, feszesebbé, tónusosabbá teszi az alsó végtagokat. Más funkcionális alsótestgyakorlatokhoz, így a korábbi cikkünkben bemutatott guggoláshoz képest a kitörések az egyes lábak önálló erősítését is lehetővé teszik, emellett javítják az egyensúlyérzéket, és változatosabbá teszik az edzést. Akut térdpanaszokkal nem javasolt végezni.

Serkenti az emésztést, enyhíti a csípő- és hátfájást ez a gyakorlat: így végezd helyesen a galambpózt

A legjobb csípőnyitó gyakorlatok közé tartozik a galambpóz, de sok múlik a helyes kivitelezésen.

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük