Alig van benne kalória, segíti az emésztést, csökkenti a vérzsírszintet: 8 étel kínai kelből
A kínai kel az egyik legegészségesebb élelmiszer, amit nagyon sokoldalúan fel lehet használni.
A kínai kel, pe-tsai, az ázsiai gasztronómia egyik alapétele, és elfogyasztása számos jótékony hatással bír a szervezetre nézve, nagyon változatosan beépíthető az étrendbe.
A különleges káposztaféle tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, támogatja a fogyási folyamatokat, és segíti az emésztést, érdemes gyakran a menüre tűzni.
Kínai kelből készült ételek
A kínai kelben nagyon kevés a kalória, 100 grammja mindössze 16 kcal-t tartalmaz. Élelmi rostokban bővelkedik, amivel támogatja az emésztési folyamatokat, és táplálja a bél jótékony baktériumait is - a kiegyensúlyozott mikrobiom pedig az egészséges életmód és az alakformálás alapja is. Antioxidáns-tartalmának hála csökkenti az alacsony sűrűségű lipoprotein, azaz az LDL-koleszterin-szintet, amit "rossz" koleszterinként, azaz vérzsírként aposztrofáltak. A változatosan felhasználható kínai kelkáposztát tehát érdemes rendszeresen fogyasztani, mutatunk hozzá pár hasznos receptet.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)