A hagyományos sertéspörkölt jó sűrű szafttal: ezt kedvedre tunkolhatod
A sertéspörkölt a magyar konyha egyik legnagyobb kedvence, de erre is igaz az a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás.

- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »
- Serkenti az emésztést és hosszan eltelít: friss, gyümölcsös smoothie, ami segít beindítani a fogyást »
- Vibráló, vidám külsőt kölcsönöz a nyári szoknyadivat: színes darabok árakkal »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Pörköltet készíteni nem nagy kihívás, ám néhány jól bevált házi praktikát bevetve még ízletesebb lesz a végeredmény. Profi szakácsok szerint a jó minőségű pirospaprikát a forró zsiradékba szórd, így a színezőanyagok és aromák jobban kioldódnak. A sűrű szaft titka pedig a sok hagyma. Érdemes továbbá a húst kisebb darabokra vágni, hogy gyorsabban megpuhuljon.
Sertéspraktikák
Hozzávalók
- 70 dkg sertéscomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl vörösbor
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 db babérlevél
- 1 evőkanál zsír
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel. A sertéshúst mosd meg, és vágd 2x2 centis kockákra. Egy lábosban olvaszd fel a zsírt, dobd rá a hagymát, és fonnyaszd körülbelül 10 percig. Szórd meg őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, majd tedd hozzá a húst. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, rakd hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt főzd puhára. Ha szükséges, adj még hozzá vizet. A vörösbort csak a vége felé öntsd hozzá, különben elillan az íze.
Pörkölt mellé a galuska az egyik legjobb választás. Bolti helyett készítsd el inkább otthon!
Még több recept