A hagyományos sertéspörkölt jó sűrű szafttal: ezt kedvedre tunkolhatod
A sertéspörkölt a magyar konyha egyik legnagyobb kedvence, de erre is igaz az a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás.

sertesporkolt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pörköltet készíteni nem nagy kihívás, ám néhány jól bevált házi praktikát bevetve még ízletesebb lesz a végeredmény. Profi szakácsok szerint a jó minőségű pirospaprikát a forró zsiradékba szórd, így a színezőanyagok és aromák jobban kioldódnak. A sűrű szaft titka pedig a sok hagyma. Érdemes továbbá a húst kisebb darabokra vágni, hogy gyorsabban megpuhuljon. 

Sertéspraktikák

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéscomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db babérlevél
  • 1 evőkanál zsír
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel. A sertéshúst mosd meg, és vágd 2x2 centis kockákra. Egy lábosban olvaszd fel a zsírt, dobd rá a hagymát, és fonnyaszd körülbelül 10 percig. Szórd meg őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, majd tedd hozzá a húst. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, rakd hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt főzd puhára. Ha szükséges, adj még hozzá vizet. A vörösbort csak a vége felé öntsd hozzá, különben elillan az íze. 
Pörkölt mellé a galuska az egyik legjobb választás. Bolti helyett készítsd el inkább otthon!

Ezt is szeretjük