Napi 2 csésze kávéval csökkenthető a súlyos betegségek kockázata
A kávéban lévő klorogénsav sok mindenre gyógyír.
A kávéfogyasztást sokáig egészségtelennek tartották, ám az elmúlt évtizedben számos kutatás bizonyította, hogy - mértékkel fogyasztva - a minőségi kávé egészségvédő hatású lehet.
A közelmúltba a Georgiai Egyetem kutatói vizsgálták a kávéban lévő klorogénsav elhízással összefüggésben álló egészségügyi problémákra gyakorolt jótékony hatását.
Napi két csésze kávéval az egészségedért
A kutatás eredményei a Pharmaceutical Research című szaklapban jelentek meg. Az egérkísérletek során a szakemberek megállapították, hogy a klorogénsav még zsíros étrend mellett is csökkentette az inzulinrezisztenciát, valamint a zsír felhalmozódását a májban.
Előbbi lényegében a cukorbetegség előszobája, utóbbi pedig az elhízással járó triglicerid nevű vérzsír emelkedett szintjének következménye. Idővel az elhízás májcirrózishoz, végeredményben pedig halálhoz vezethet.
- A klorogénsav egy erőteljes antioxidáns, amely gyulladáscsökkentő hatással bír. Az elhízással összefüggésben szervezeten belül kialakuló krónikus gyulladások károsítják a szöveteket, szerveket - magyarázza Dexi Liu professzor.
Csodaszer?
Napi két csésze kávé fogyasztásával csökkentheted a szív- és érrendszeri betegségek, a diabétesz, a zsírmáj és lényegében az elhízás kockázatát is. Ugyanakkor a szerzők nem győzik hangsúlyozni, hogy a klorogénsav nem csodaszer. Az egészséges étrend és a rendszeres testmozgás a legjobb módszer arra, hogy csökkentsd az elhízás kialakulásának rizikóját.
Válassz minőségi kávét!
Természetesen a kávé csak abban az esetben fejti ki egészségügyi szempontból pozitív hatásait, ha jó minőségű fajtát választasz. Az arabica kávék minőség tekintetében jellemzően felülmúlják a robusta változatokat: tehát a csomagoláson keresd a 100% arabica kifejezést.

Segítünk megtalálni a legjobbat!
A Vitaminkalkulátorunk 9 egyszerű kérdéssel több mint negyven vitaminunk közül ajánl két olyan terméket, amik céljaidnak leginkább megfelelnek. Figyelembe vesszük a fizikai aktivitást, étkezési szokásokat és érzékenységeket, hogy a legjobb döntést hozhasd. Tudjuk, hogy könnyű elveszni a részletek közt, de mi itt vagyunk, hogy segítsünk!

Promóció
Ezek általában drágábbak, de - ellentétben a robusta kávékkal - nemcsak a koffeintartalom miatt érdemes inni őket: több bennük az ízanyag, így aromájuk lágyabb. Az igazán jó minőségű kávékat sokszor szemes változatban árulják - érdemes tehát beszerezni egy egyszerűbb kávédarálót, ha kotyogós a kávéfőződ.
OLVASD EL EZT IS!

- kávé
- megelőzés