Nagyon károsak éhgyomorra: 8 dolog, ami irritálhatja a nyálkahártyát
Szabadulj meg a rossz szokásoktól: az egészséged bánja, ha éhgyomorra iszod a kávét, vagy veszel be gyógyszert.

hasfajas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A reggeli már a nap kezdetén meghatározza a szervezet vércukorszintjét, nem véletlen tehát, hogy a dietetikusok arra biztatnak mindenkit, hogy ne feledkezzen meg a napindító étkezésről.

Nem mindegy azonban, mi az első szilárd - vagy folyékony - táplálék, ami lecsúszik. Néhány egészségesnek hitt ételt sem ajánlott üres gymorra fogyasztani.

Éhgyomorra tilos fogyasztani

A szakértők azt vallják, hogy a többszöri, kisebb étkezések egységes energiaellátást biztosítva egészségesebbek, mint az éhezést követő alapos belakmározás. A reggeli félálomban azonban nem mindenki a minőségi ételeket részesíti előnyben, sokan inkább az egyszerűségre és a gyorsaságra törekszenek, ami esetenként káros is lehet. A sietős reggelik sokszor előnytelenül hatnak a belső szervekre, de bizonyos fogyókúrás módszerek is is ártók lehetnek. 

(Képek: Getty Images Hungary, Unsplash, Pixabay.)

Találd meg a saját utadat!

A növényi alapú táplálkozás egészséges, természetes és fenntartható. Ha tudatosan táplálkozol, mert fontos számodra a testi-lelki harmónia, a többi élőlény és a holnap; ha hiszel benne, hogy békében kell élned a környezettel, és hogy az vagy, amit megeszel; ha meg akarod őrizni a Földet a mai és a jövendő generációk számára úgy, ahogyan te kaptad az elődöktől, akkor a Flora útja a te utad.

Promóció

Ezt is szeretjük