Előtte-utána fotók: a kardio- vagy erősítő edzés formálja szebben az alakot?

Nyolc nő, aki megmutatta, mi a különbség a kardio- és súlyzós edzés között.

cover-okk

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Köztudott, hogy ha a cél a fogyás, elsősorban kalóriadeficitet kell teremteni, azaz kevesebb kalória bevitele szükséges, mint amennyire a szervezetnek a létfenntartáshoz szüksége van. A megfelelő étrend mellett azonban nem szabad megfeledkezni a rendszeres testmozgásról sem.

A kardiózás, mint például a futás, a tempós gyaloglás, az úszás vagy a spinning olyan aerob mozgásformák, amelyek pulzusszám-emelkedés mellett növelik a szív- és érrendszer, valamint a légzőszervek kapacitását és terhelhetőségét, miközben javítják az állóképességet, valamint elősegítik a súlyvesztést is. Elsőként a szénhidrátraktárak adják az energiát a mozgáshoz, majd nagyjából 30-40 perc után nyúl a zsírsejtekhez a szervezet, ezért látod azt, hogy a rendszeresen futók szinte kivétel nélkül vékonyak, ugyanakkor kevésbé izmosak.

8 nő előtte-utána fotója

A legjobb zsírégető mégis az, ha az edzés során az izomtömeget is növeled, erre szuper súlyzós gyakorlatok léteznek. Hiszen a nagyobb izomtömeg gyorsabb anyagcserét és kalóriaégetést tesz lehetővé, mivel az izmok fenntartása a szervezetnek több energiájába kerül, mint például egy kiló zsíré. A súlyzós gyakorlatok további előnye, hogy szebben formálják az alakot, és tónusosabbá teszik az izmokat. Mutatjuk az előtte-utána fotókat!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Borító- és ajánlóképek: Instagram

Ezt is szeretjük