Előtte-utána fotók: a kardio- vagy erősítő edzés formálja szebben az alakot?

Nyolc nő, aki megmutatta, mi a különbség a kardio- és súlyzós edzés között.

cover-okk
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Köztudott, hogy ha a cél a fogyás, elsősorban kalóriadeficitet kell teremteni, azaz kevesebb kalória bevitele szükséges, mint amennyire a szervezetnek a létfenntartáshoz szüksége van. A megfelelő étrend mellett azonban nem szabad megfeledkezni a rendszeres testmozgásról sem.

A kardiózás, mint például a futás, a tempós gyaloglás, az úszás vagy a spinning olyan aerob mozgásformák, amelyek pulzusszám-emelkedés mellett növelik a szív- és érrendszer, valamint a légzőszervek kapacitását és terhelhetőségét, miközben javítják az állóképességet, valamint elősegítik a súlyvesztést is. Elsőként a szénhidrátraktárak adják az energiát a mozgáshoz, majd nagyjából 30-40 perc után nyúl a zsírsejtekhez a szervezet, ezért látod azt, hogy a rendszeresen futók szinte kivétel nélkül vékonyak, ugyanakkor kevésbé izmosak.

8 nő előtte-utána fotója

A legjobb zsírégető mégis az, ha az edzés során az izomtömeget is növeled, erre szuper súlyzós gyakorlatok léteznek. Hiszen a nagyobb izomtömeg gyorsabb anyagcserét és kalóriaégetést tesz lehetővé, mivel az izmok fenntartása a szervezetnek több energiájába kerül, mint például egy kiló zsíré. A súlyzós gyakorlatok további előnye, hogy szebben formálják az alakot, és tónusosabbá teszik az izmokat. Mutatjuk az előtte-utána fotókat!

Borító- és ajánlóképek: Instagram

Ezt is szeretjük