A 71 éves nagyi hihetetlen izomzatot gyúrt magának: kitartásának köszönheti csinos alakját

Soha nem késő elkezdeni edzeni, és erre élő példa a súlyemelő nagymama.

tk3s swns super gran 12

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mary Duffy 59 éves korában kezdett edzőterembe járni, hogy megszabaduljon a felesleges kilóktól. Az Amerikai Egyesült Államok Connecticut megyéjében élő, most már 71 éves nő azóta is rendszeresen sportol, és nyugdíjas korára szinte szoborszerűre formálta alakját.

A kitartó nő egy éven belül közel 23 kilót fogyott le különböző kardio- és erőnléti edzésekkel, emellett súlyemelésbe is belevágott. Most már hetente 20 órát tölt a konditeremben, és napi 6 órán át „pumpál”.

A legizmosabb nagymama

Mary Duffy odáig fejlesztette izomzatát, hogy jelenleg különböző plankrekordokat is tart, és jobban érzi magát, mint harminc évvel ezelőtt. A családja és szerettei a kezdetekben féltették a vakmerő idős nőt, de ő bebizonyította, hogy igenis meg tudja csinálni, amit kitűzött maga elé.

Mary Duffy akkora tömeget tart meg, mintha egy bébielefánt ülne a hátán.
Mary Duffy akkora tömeget tart meg, mintha egy bébielefánt ülne a hátán.
Fotó: Bobby Calabrese / SWNS / Northfoto

A Trumbull városában élő nő 59 éves korában, édesanyja elvesztése után bánatevésbe kezdett, és ebben az időszakban rengeteg kiló felszaladt rá. Az egyébként mindig vékony testalkatú nő egy idő után ráeszmélt arra, mit művelt a testéve, és életmód-változtatásba fogott. 

Viszonylag hamar magával ragadta a súlyemelés világa, és ezt olyan magas szintekre emelte, hogy több mint harminc amerikai államban világrekordot állított teljesítményével. Annak ellenére, hogy sokan azt mondták neki, már túl öreg a kondizáshoz, Mary Duffy több mint 113 kilóval a hátán kitartotta a planket, közel 57 kilót ki tudott fekve nyomni, és nagyjából 80 kilóval guggolni. Egészen elképesztő teljesítmény még fiatalok körében is, nem hogy a 70 pluszos korosztály tagjai között.

A 70 éves kor feletti súlyemelőbajnok

Miután két éven keresztül gyászolta édesanyját, a mérleg nyelve már 80 kilóra kúszott fel, amitől elkezdte magát kényelmetlenül érezni. A viszonylag alacsony termetű nőnek egyáltalán nem tetszett, amit a tükörben látott.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- Belenéztem a tükörbe, és észrevettem, milyen terebélyes lettem - heurisztikus pillanat volt ez az életemben. Emlékszem, hogy arra gondoltam, hogy "ez nem lehetek én", és nem sokkal rá bérletet vettem egy közeli konditerembe - mondta Mary Duffy.

Ezután kitartásának és személyi edzője, Bobby Calabrese tanácsainak segítségével közel 23 kilót fogyott. A sikeres alakformálás után az edző azt javasolta neki, hogy kezdjen bele a súlyemelésekbe is. Mindössze pár év telt el, 2014-re már a heti kettő súlyemelő-gyakorlat kardioedzésekkel és erőnléti edzésekkel fűszerezve meghozta a gyümölcsét, és az ekkor már 64 éves nő súlyemelő versenyre jelentkezett.

Azonnal beleszeretett ebbe az edzésfajtába, és nem sokkal az első megmérettetése után a Nemzetközi Súlyemelő Társaság versenyein is részt vett, amik minden évben kétszer kerülnek megrendezésre. Eddig harminc államban sikerült a korosztályából és a súlycsoportjából megnyernie a kategóriáját.

- Minél többet edzek, annál jobban élvezem - mondja Mary. - Egyre nehezebb izmokat építeni, ahogy öregszel, de imádtam, hogy megerősödtem, és hogy az izmaim egyre kidolgozottabbá váltak. Még most is, ennyi idő elteltével is látom, hogy folyamatosan fejlődök.

Az idős nő amellett, hogy rendszeresen posztol lenyűgöző gyakorlatairól, előszeretettel oszt meg képeket szeretett unokájáról és fiáról is, akikhez mindig valamilyen szívmelengető megjegyzést biggyeszt. Minden bizonnyal az egész család büszke a nagymamára, aki eredményeivel világhírnévre tett szert.

Remek sportok 60 év fölöttieknek

Kímélő testmozgással a demencia és a keringési megbetegedések kockázata is csökkenthető.

Az elbutulástól és a szívbetegségtől védenek: 11 mozgásforma, ami 60 év fölött is ideális

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Cikken belüli képek forrása: mduff2404 / Instagram, Northfoto, borító-, és ajánlókép forrása: Northfoto)

Ezt is szeretjük