Ez a mozgásforma égeti a legjobban a zsírt: 30 perces intenzív HIIT-edzés, ami bárhol végezhető

A HIIT-gyakorlatokkal felturbózhatod a zsírégetést.

HIIT: magas intenzitású intervallumedzés
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A HIIT, azaz High Intensity Interval Training - magyarul magas intenzitású intervallumedzés a szakemberek szerint az egyik leghatásosabb zsírégető edzésforma, hiszen rövid idő alatt elképesztő mennyiségű kalóriát képes elégetni. Míg egy 65 kilogramm súlyú nő 60 perc intenzív futással nagyjából 600 kalóriát éget el, addig heti háromszori 20-30 perces intenzív intervallumedzéssel 25-30%-kal többet.

Sikeressége abban rejlik, hogy a rövid ideig tartó, intenzív gyakorlatokat hosszabb pihenőszakaszok követik, a zsírégetés pedig ebben az időintervallumban sem áll le. Az intenzív gyakorlatok révén a pulzusszám azonnal emelkedik, de az intenzív mozgásforma növeli az edzés utáni oxigénfogyasztást is, amelynek révén az edzés utáni órákban is pörög majd az anyagcsere.

Szuper hatásos HIIT-gyakorlatok

A HIIT-gyakorlatok kezdőknek nem ajánlottak, jó erőnlét és közepes állóképesség kell hozzájuk. Az alábbi mozgássort végezd 30 másodpercig, majd iktass be 10 másodperces pihenőidőt minden szakasz után. Öt sorozatot végezz belőlük heti három alkalommal!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük