Brutális mennyiségű kalória ég el: 10 gyakorlat, ami a teljes testedet megmozgatja

Az utóégető hatáson keresztül érnek el látványos eredményt.

csaj sulyzo
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fogyásban nem csak azért segít rengeteget a mozgás, mert miközben az edzést végzed, sok kalóriát égetsz. A rendszeres torna segít, hogy kevés izmot veszíts, amiből következően nem lassul az anyagcseréd, és nem csökken a tested kalóriaigénye.

Ha erősítő edzésekkel támogatod az étrend hatását, akkor ennél is hatékonyabb lehetsz. Ezek ugyan, amíg csinálod őket, kevesebb kalóriát használnak el, mint a kardió típusú mozgások, mégis, az utóégető hatás miatt érdemes időt szánni rájuk.

Amikor erősítesz, terheled az izmokat, így azokon apró, mikroszkopikus repedések keletkeznek. Ezeket a testednek a pihenés napjai alatt regenerálnia kell, ami kalóriát igényel. Minél több helyen zajlik egyszerre az utóégés, annál több energiára van hozzá szükség, ezért megéri az edzések során nemcsak arra a testterületre fókuszálni, amit fogyasztani vagy formálni akarsz.

Gyakorlatok a teljes test edzéséhez

A következő gyakorlatok mindegyike egy vagy több nagy izmot mozgat, erősít, együtt pedig szinte a teljes testedet megmozgatják. Végezd őket heti egy-két alkalommal más edzésekkel felváltva, vagy iktasd be közülük a kedvenceidet - akár a személyi edződ segítségével - egy egyéni tervbe.

A gyakorlatok többsége nem egyszerű, ha úgy érzed, nem sikerül szabályosan végezni őket, akkor inkább ezzel kezdd. Tarts a sorozatok között nagyjából öt-tíz másodperc szünetet. Csináld mindegyik gyakorlatból eleinte háromszor a megadott ismétlésszámot, majd a harmadik héttől kezdődően ezt emeld négy sorozatra. Körülbelül hat hét után a folyamatos fejlődés érdekében érdemes más gyakorlatokkal tovább haladnod. Próbáld ki mindegyiket!

Ezt is szeretjük