Brutális mennyiségű kalória ég el: 10 gyakorlat, ami a teljes testedet megmozgatja

Az utóégető hatáson keresztül érnek el látványos eredményt.

csaj sulyzo

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fogyásban nem csak azért segít rengeteget a mozgás, mert miközben az edzést végzed, sok kalóriát égetsz. A rendszeres torna segít, hogy kevés izmot veszíts, amiből következően nem lassul az anyagcseréd, és nem csökken a tested kalóriaigénye.

Ha erősítő edzésekkel támogatod az étrend hatását, akkor ennél is hatékonyabb lehetsz. Ezek ugyan, amíg csinálod őket, kevesebb kalóriát használnak el, mint a kardió típusú mozgások, mégis, az utóégető hatás miatt érdemes időt szánni rájuk.

Amikor erősítesz, terheled az izmokat, így azokon apró, mikroszkopikus repedések keletkeznek. Ezeket a testednek a pihenés napjai alatt regenerálnia kell, ami kalóriát igényel. Minél több helyen zajlik egyszerre az utóégés, annál több energiára van hozzá szükség, ezért megéri az edzések során nemcsak arra a testterületre fókuszálni, amit fogyasztani vagy formálni akarsz.

Gyakorlatok a teljes test edzéséhez

A következő gyakorlatok mindegyike egy vagy több nagy izmot mozgat, erősít, együtt pedig szinte a teljes testedet megmozgatják. Végezd őket heti egy-két alkalommal más edzésekkel felváltva, vagy iktasd be közülük a kedvenceidet - akár a személyi edződ segítségével - egy egyéni tervbe.

A gyakorlatok többsége nem egyszerű, ha úgy érzed, nem sikerül szabályosan végezni őket, akkor inkább ezzel kezdd. Tarts a sorozatok között nagyjából öt-tíz másodperc szünetet. Csináld mindegyik gyakorlatból eleinte háromszor a megadott ismétlésszámot, majd a harmadik héttől kezdődően ezt emeld négy sorozatra. Körülbelül hat hét után a folyamatos fejlődés érdekében érdemes más gyakorlatokkal tovább haladnod. Próbáld ki mindegyiket!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük