A legjobb zöldségek, amik csökkentik a gyulladást, és lassítják az öregedést: dugig vannak értékes tápanyagokkal

A zöldségek a legegészségesebb táplálékaink, óvják a sejteket a káros behatásoktól.

Gyulladáscsökkentő zöldségek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyulladás alapvetően egy hasznos folyamat a szervezetben, sérülésekre, betegségekre adott reakcióként a gyógyulási folyamat fontos részét képezi. Ugyanakkor napjainkban egyre jellemzőbb az elhúzódó, krónikus gyulladás, ami hosszú távon súlyos következményekkel járhat, hozzájárulhat egyebek mellett az ízületi gyulladás, a cukorbetegség és az Alzheimer-kór kialakulásához, illetve gyorsíthatja a test öregedését is. 

A krónikus gyulladás megelőzése és csökkentése nagyban múlik az életmódon, a táplálkozáson is. A stresszkezelés mellett rendkívül hasznos ilyen szempontból az antioxidánsokban gazdag zöldségek minél hangsúlyosabb jelenléte az étrendben. 

Gyulladáscsökkentő zöldségek

A zöldségek és gyümölcsök tele vannak fontos tápanyagokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal. A színanyagaik többnyire erős antioxidáns tulajdonságokkal bírnak, tehát segíthetnek a sejtek épségét veszélyeztető szabad gyökök elleni harcban. Ami a zöldséget illeti, egy-két kórképet, például refluxot leszámítva nincs rossz választás, arra érdemes ügyelni, hogy minél többet fogyasszunk belőlük. A következők a gyulladás csökkentésében és így a test öregedésének lassításában is a segítségedre lehetnek. 

A gyulladás ellen gyógynövényekkel is szembeszállhatsz! 

Akár a felső légutakat, akár a szájüreget, az emésztőrendszert vagy a mozgásszerveket érintő betegségről van szó, a gyógyteakúrák valamelyest mérsékelhetik a problémákat. 

10 gyulladáscsökkentő gyógynövény: teaként fogyasztva is hatékonyak a betegségek ellen

Nézegess képeket!

Elolvasom

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük