10 gyógynövény, ami serkenti az epe működését: gyakran kellene fogyasztani őket
Epebántalmakra is gyógyír néhány gyógynövényes tea fogyasztása.
Az epehólyag működési zavara számos kínzó tünetet előidézhet, az epekő képződésétől kezdve a szerv gyulladásos megbetegedéséig, amelyek kezeléséhez szigorú diéta szükséges.
Az epegörcs idején sokszor csak a teljes koplalás vezet eredményre és csökkenti a tünetet, utána azonban a fűszerben, cukorban és zsírban szegény, epekímélő étrend segít a betegek állapotának helyreállításában.
Epeműködést segítő gyógynövények
A diéta mellett néhány gyógynövény is akad, amely hatékonyan csillapítja a panaszokat, serkenti az epeműködést, illetve epehajtó hatással bír. A belőlük készült teákat megelőzésképpen is érdemes elkortyolgatni, de a diéta kiegészítői is lehetnek.
Egyes teák keserű ízűek, ám ez ne riasszon vissza rendszeres fogyasztásuktól, akár teakeverékekben is ott a helyük! Megelőzésképp elég egy-egy csésze a héten, ám az egybefüggő hosszabb gyógynövényes teakúrákat akut vagy krónikus epebetegség esetén is egyeztesd a kezelőorvossal, aki tájékoztathat az esetleges egyéni ellenjavallatokról is. A rozmaring például terhes nőknek, kisgyerekeknek, epilepsziásoknak nem javasolt, míg a libapimpót vese- és májbetegség esetén kell óvatosan alkalmazni.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary)
A gomba ellenes plusz
A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz.
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- méregtelenítés
- máj
A 10 legjobb májtisztító étel: jóval többet kellene fogyasztani belőlük
- vakbélgyulladás
- emésztés