Az intim egyensúly fontossága terhesség alatt
A Te egészséged kisbabád egészsége!
Az intim egyensúly védelmet nyújthat a pici számára. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ép és egészséges hüvelyflóra a nők minden életszakaszában fontos, így van ez terhesség előtt és alatt is, sőt akkor másvalaki miatt is fontos. A kismama hüvelyflórájának épsége ugyanis hatással van a születendő magzat későbbi egészségi állapotára is.

A steril magzat a szülés során találkozik először mikróbákkal, és ezek a mikróbák az édesanyja hüvelyflórájának tagjai. A hüvely mikrobiótájának egyensúlya ezért ebből a szempontból is rendkívül fontos.

Vagyis a kismama hüvelyflórájának épsége hatással van a születendő magzat későbbi egészségi állapotára, például az immunrendszer érési folyamataira és a különböző allergiás kórképek – többek között asztma, atópiás tünetek - megelőzésére.

Az intim területek védelmében

A Lactobacillusokból - tejsavbakériumokból - álló speciális Döderlein-flóra a hüvelyben a glikogént felhasználva tejsavat termel, amely a hüvely pH értékét 4-4,5 tartományban tartja. Ez a savas pH, valamint a tejsavbaktériumok által termelt betegséget okozó baktériumok és gombák elszaporodását gátló anyagok tartják fenn a hüvely első számú védő vonalát.

Ez a védő vonal azonban számos oknál fogva lecsökkenhet: antibiotikus kezelés; szauna- és uszoda használat; intim tisztálkodó szerek túlzott alkalmazása; szintetikus, szoros alsónemű viselése; gyakori szexuális partnerváltás, valamint a védő baktériumok vonala, amely a hüvelyi pH megváltozásával szoros összefüggésben van, természetes módon is megváltozhat - menstruáció vagy hormonális változások esetén.

A hüvelyi pH terhesség alatt is megváltozhat, amely kellemetlen tünetek kialakulásához vezethet: viszkető, égető érzés, kellemetlen szagok, kóros váladék. Amennyiben bakteriológiai kóroka van a szimptómák megjelenésének, ezt bakteriális vaginózisnak is nevezik, ami húgy-ivarúti fertőzésekhez és a kismedencei gyulladás kialakulásához vezethet. Ezek a gyulladásos betegségek pedig sajnos a meddőség és a koraszülés kockázati tényezői közé tartoznak.

A bakteriális vaginózist a hüvelygyulladás előszobájaként is szokták emlegetni, melynek terápiája antibiotikum használatot tesz szükségessé. Az antibiotikum kezelés azonban megváltoztatja a hüvely mikrobiótájának egyensúlyát, melynek helyreállítását probiotikus készítményekkel tudod elérni.

A Protexin Gynophilus®-ban probiotikus, élő tejsavbaktériumok vannak, amelyek helyre- vagy visszaállítják a hüvelyflóra megbomlott egyensúlyát.

A Protexin Gynophilus® segít fenntartani és helyreállítani a hüvelyflóra természetes egyensúlyát, ezáltal megelőzhetők és megszüntethetők a kellemetlen panaszok, vagyis az égető, viszkető érzés, kellemetlen szag és folyás.

Milyen esetekben és hogyan kell alkalmazni a Protexin Gynophilus® hüvelykapszulát?

  • Antibiotikus kezeléskor és hüvelygyulladás esetén helyi vagy szisztémás kezelés kiegészítésére, naponta 2 kapszulát kell 7 napig felhelyezni.
  • Hüvelyflóra egyensúlyának fenntartása esetén napi 1 kapszula használata javasolt 14 napon át.
  • Utazás, strandolás esetén, megelőzés jelleggel 1-1 kapszula alkalmazása ajánlott.

Minden egyes Protexin GynOphilus® kapszula egy milliárd, élő, probiotikus jótékony tejsavbaktériumot tartalmaz prebiotikummal.

A Magyar Nőorvos Társaság ajánlásával:
Protexin GynOphilus® - A hüvelyflóra védelmére és helyreállítására(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2624656&banner=2591035&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük