Javítják a koncentrációt, serkentik az agyműködést: 8 étel és ital, ami segíti a gondolkodást

Nem kell feltétlenül a kávéhoz nyúlni, ha szellemi éberségre van szükség.

GettyImages-836568368

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden ember életében vannak olyan időszakok, amikor úgy érzi, nehezére esik a koncentráció, pedig szüksége lenne a tiszta fejre és a friss gondolatokra. 

Sokan ilyenkor a kávéra és az energiaitalokra esküsznek, pedig vannak egészségesebb opciók is, amelyek segítenek az agy felpörgetésében.

Szellemi frissességet támogató táplálékok

A táplálkozás nagyban befolyásolja a szervezet funkcióit, ez alól pedig a mentális működés sem jelent kivételt. Ha vitamindús élelmiszerekkel színesíted a napi menüd, sokkal könnyebben tudsz majd fókuszálni a teendőidre, javul a memóriád, derűsebb lesz a hangulatod. A jó hír pedig az, hogy mindez finomságokkal is elérhető. Persze a friss szellemhez a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás is elengedhetetlen. 

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük