8 egészséges és finom gluténmentes köret: változatos lehet velük az étkezés

A fehér rizsen és a krumplin túl számos egészséges és finom alternatíva létezik, a gluténmentes gabonákkal is érdemes kísérletezni.

cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az utóbbi években egyre többen táplálkoznak gluténmentesen. Az ilyen étkezés összemosódott az egészséges és a fogyókúrás étrend fogalmával, ez azonban a legtöbb esetben nincs így. A boltokban kapható, előrecsomagolt termékek sok esetben valóságos kalóriabombák, ráadásul adalékanyagokban, hozzáadott cukorban is bővelkednek.

Így azoknak, akiknek viszont valóban fontos a diéta tartása, gyakran nincs könnyű dolguk, főleg, ha egészséges és tápláló étkezésre törekednek. Különösen igaz ez akkor, ha cukorbetegséggel vagy inzulinrezisztenciával is küzdenek, hiszen ekkor főként lassan felszívódó szénhidrátokat kell fogyasztaniuk, tehát a népszerű fehér rizs vagy a kukoricaliszt már nem számítanak jó választásnak.

Egészséges, gluténmentes köretek

A gluténérzékenység lehet cöliákiás és nem cöliákiás is. Előbbi az egész életet végigkísérő, autoimmun állapot, ami családi halmozódást mutathat. Ilyenkor a gabonafehérje fogyasztása a bélnyálkahártya és a bélbolyhok károsodásával jár, a tünetek között puffadás, görcsölés, fáradékonyság, hajhullás és körömtöredezettség is szerepel. A betegeknek szigorúan gluténmentesen kell étkezniük, ami olykor kihívások elé állítja őket. A klasszikus krumplin és fehér rizsen túl szerencsére számos köret létezik, ami változatossá és egészségessé teheti a táplálkozást, például izgalmas ízvilágú és vitaminokban, rostokban gazdag gabonák, álgabonák, ízletes zöldségek.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük