Ebben mérd a diéta sikerét, ne kilóban: 5 apró győzelem, ami ünneplésre méltó a fogyókúra során

Ezeket a sikereket érdemes ünnepelni egy fogyókúra során, nem a számot, amit a mérleg mutat.

Fogyókúrás sikerek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rendszeres mérlegre állás fontos a sikeres fogyáshoz, hiszen így tudod a legjobban nyomon követni az eredményeket, de nemcsak a kilók mutatják a fejlődést. A diéta során számtalan apró sikerélmény érhet, ami jobban motiválhat, mint a számok.

Arról nem is beszélve, hogy azok a számok sem mindig megbízhatóak. Sok minden befolyásolhatja, mit lát az ember reggel a mérlegen: előfordulhat, hogy a szervezet hormonális okokból vizet raktároz, vagy az edzések kezdik megtenni a hatásukat, és, mivel az izom nehezebb, mint a zsír, állni látszik a mérleg mutatója. Éppen ezért fontos más dolgokban is mérni a sikert, olyanokban, amiket a mindennapokban tapasztal az ember. Mert egy egészséges diéta nemcsak a súlyon változtat, hanem az életminőségen is.

Jobb lesz a közérzet

Mindenképpen ünneplésre méltó siker a közérzet javulása. Az egészséges étrend egyszerre ezer fronton segíthet, hogy a mindennapokban az ember energikusabbnak érezze magát, és ezek mindegyike egyenként is ünnepelendő. A fogyás például segít, hogy nyugodtabban teljenek az éjszakák, a jó alvás pedig hozzájárul ahhoz, hogy kipihentebb, jóllakottabb és nyugodtabb legyen az ember nap közben. Ezenkívül a helyes táplálkozásnak és a súlyvesztésnek egyebek mellett olyan közvetlen hatásai is vannak, mint a csökkenő vérnyomás és vércukorszint. Ez különösen fontos azoknak, akik még nem szednek vérnyomásgyógyszert, vagy prediabéteszt állapítottak meg náluk, de a cukorbetegek életminőségét is sokban javítja.

frérfi-nő-edzés-sport

Sikerek edzés közben

Óriási érzés, amikor az ember javít a korábbi idején, vagy tízzel több fekvőtámaszt tud megcsinálni, mint az elején vagy tizet egyáltalán. Az is szuper, amikor reggel, öltözködés közben észreveszi, hogy az izmai jobban látszanak, tónusosabbak. Minden ilyen kis siker ünneplésre érdemes. Az azonban nagyon fontos, hogy soha ne étellel jutalmazd magadat az elért eredményekért, ez ugyanis rossz mintákat szilárdíthat meg az agyban. Inkább nézz meg egy részt a kedvenc sorozatodból, szervezz magadnak jutalomprogramot, vagy iktass be 30 extra perc én-időt.

Kisebb ruhák

Akár mozdul a mérleg nyelve, akár nem, azt veheted észre, hogy a ruháid lógni kezdenek rajtad, ez pedig azt jelenti, hogy a következő vásárlásnál már egy számmal kisebb nadrágot is felpróbálhatsz, amikor pedig jó is rád a kisebb ruha, az eszméletlenül jó érzés. Nemcsak azért, mert csinosabb leszel, hanem főleg azért, mert ez azt mutatja, hogy jó irányba tart a fogyókúra, és centiben mérhető a haladás.

Gyorsabban pörög az agyad

A leadott kilók a memóriára is jó hatással vannak, így azt is meg lehet ünnepelni, valahányszor különösen gyorsan pörög az agyad. A legújabb, gyomor-bypass műtéten átesett alanyokon végzett kutatások azt mutatják, hogy az emlékezőképesség jelentősen javul már a fogyás első 12 hetében.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Magasabb libidó

Egy 2012-es pennsylvaniai tanulmány szerint azok a nők, akik jelentős súlytól szabadultak meg, termékenyebbek lettek, sőt, növekedett a szexuális étvágyuk is, és összességében jobban élvezték a szexet, mint túlsúlyos társaik. Erről a jelenségről számos diétázó is beszámol. A megnövekedett libidónak köze lehet a nagyobb magabiztossághoz, de különböző fizikai hatások, mint a koleszterinszint csökkenése, is közrejátszhatnak.  

Nyolc jel, hogy egészségtelen a fogyókúrád

Ha azt tapasztalod, hogy erőtlen vagy, és fáradékony, vagy gyakran érzed magadat levertnek, akkor az biztos jele annak, hogy valami hibádzik a fogyókúrában, de egyéb, kevésbé szembeötlő apróságok is utalhatnak arra, hogy egészségtelen egy diéta. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni.

8 jel, hogy egészségtelen a fogyókúra - Ideje más módszerre váltani

Nézegess képeket!

Elolvasom

A képek forrása: Getty Images.

Ezt is szeretjük