pixel

Telítő, fogyókúrás ebédek 400 kalória alatt - A következő 10 napra megoldjuk neked

Egyszerű dolgok, amiket szinte csak össze kell dobni.

Fogyókúrás ebédötletek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor fogyókúrázol, nagyon fontos, hogy minden étkezés laktató legyen, hiszen ha állandóan éhezel, akkor a kísértés előbb-utóbb romba dönti a diétádat. Eszerint érdemes összeválogatni azt is, hogy mit ebédelsz.

A leglaktatóbb, ám mégis fogyasztó ebédek jellemzője, hogy rostban és fehérjében gazdag alapanyagokból állnak, így tápanyagaik lassan szívódnak fel, de végig energiát biztosítanak ahhoz, hogy jól érezd magadat.

Fogyókúrás ebédötletek

Mutatunk néhány egyszerűen elkészíthető ebédet, melyek mindegyike nagyjából 400 kalória, így ha egy napra 1200 kalóriát engedélyeztél magadnak, akkor is csak a harmadát használod majd fel. Próbáld ki akár mind a tíz ötletet, és majdnem két héten keresztül nem kell törnöd a fejedet azon, hogy milyen diétás ebédet készíthetnél!

A zöldbab 100 grammja csak 31 kalória, így akár 4-500 grammból is készíthetsz híg főzeléket, melyhez olívaolajat, sót, petrezselymet, egy evőkanál zablisztet használj. Még egy főtt tojás is belefér feltétként.
Fotó: juefraphoto / Getty Images Hungary
200 gramm nagy gombafejet 100-100 gramm darált csirkemellel, cukkinival és sárgarépával töltve, kakukkfűvel, sóval, borssal, paprikával fűszerezve és kis olajjal kisütve sem haladod meg a 400 kalóriát.
Fotó: zi3000 / Getty Images Hungary
Piríts meg egy fej hagymát, majd vele együtt 150 gramm csirkemellet, amíg kifehéredik. Adj hozzá 100 gramm édesburgonyát és zöldséget. Kis vízzel, sóval, szójaszósszal, chilivel és citromlével párold készre.
100 gramm forrázott zöldbab, ugyanennyi paradicsom, főtt fehérbab, lecsepegtetett olajos tonhal, néhány saláta levél, két tojás és egy kicsi balzsamecet felhasználásával készíts laktató salátát.
Fotó: DronG / Getty Images Hungary
150 gramm szeletekben vagy kockázva olajon megpirított, majoránnával fűszerezett sertésmájhoz próbáld ki a 250 gramm forrázott spenótot köretnek. A májat csak akkor sózd, amikor tálalod.
Piríts meg olajon egy hagymát, egy répát, 100 gramm borsót. Öntsd fel vízzel, paprikázd, borsozd, sózd, és forrald, míg megpuhul a zöldség. Az utolsó tíz percre dobj hozzá 100 gramm párolt csirkehúst.
Fotó: rezkrr / Getty Images Hungary
Forgass be egy 150 grammos csirkemellet kurkumába, zúzott fokhagymába, sóba és tejbe egy éjszakára, majd pár csepp olívaolajon süsd ki. Tálald 250 gramm zöldsalátával és egy evőkanál mandulával.
Grillezz 100 gramm lazacot, fűszerezd kaporral és citrommal. Tálald 100 gramm vízben főtt, pürésre turmixolt, fokhagymával ízesített spenóttal és ugyanennyi édesburgonyapürével.
Nagyjából 100 gramm paprikát tölts meg ugyanennyi darált pulykacomb, apróra vágott hagyma, 50 gramm quinoa, só, bors, petrezselyemzöld, paprika felhasználásával. Főzd ki paradicsomos lében.
Készíts nyársakat 80 gramm csirkemell, tarka paprika, cukkini, paradicsom és másfél szelet bacon felhasználásával. Sózd, borsozd, paprikázd ízlés szerint.

Segítünk megtalálni a legjobbat!

A Vitaminkalkulátorunk 9 egyszerű kérdéssel több mint negyven vitaminunk közül ajánl két olyan terméket, amik céljaidnak leginkább megfelelnek. Figyelembe vesszük a fizikai aktivitást, étkezési szokásokat és érzékenységeket, hogy a legjobb döntést hozhasd. Tudjuk, hogy könnyű elveszni a részletek közt, de mi itt vagyunk, hogy segítsünk!

Promóció

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük