8 fehérjében gazdag reggeli, ami sokáig eltelít: segítik a fogyást, táplálják az izmokat

Fehérjében gazdag reggelivel érdemes indítani a napot, amik laktatnak, az izmok működését támogatják, és elősegítik a fogyási folyamatokat is.

GettyImages-1223511647

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fehérje a szervezet egyik fontos makrotápanyaga, mely az izmoknak nyújt energiát. Ideális fehérjedús reggelivel kezdeni napot, mert hosszan tartó teltségérzetet okoz, és növeli a teljesítőképességet is.

A fehérjék elősegítik a fogyást is, ennek oka, hogy a szervezet több kalóriát éget el felhasználásukkor, mint a zsírok vagy a szénhidrát esetében. Mindemellett csökkentik az étvágyat is, így egy fehérjében gazdag reggeli elfogyasztása után később jelentkezik az éhségérzet is.

Fehérjében gazdag reggelik

Nem véletlenül alakult ki, hogy sokan tükörtojással, tojásrántottával kezdik a napot, hiszen ezek az ételek is hosszan laktatnak, bizonyítottan csökkentik a ghrelin nevű éhséghormon szintjét. A fehérje elősegítheti a hasi zsír redukciót is, kimutatták, hogy minél több fehérjét eszik valaki, annál kevesebb a hastájéki zsírt raktároz el a szervezete. Változatosan beilleszthető az étrendbe, megannyi fehérjedús alapanyag közül lehet választani, ezek közül soroltunk fel pár ötletet reggeli gyanánt.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük