8 fehérjében gazdag, tápláló saláta: laktatóak, és nem emelik nagyon a vércukorszintet

Ha elegendő fehérje kerül a salátába, még táplálóbb és egészségesebb lesz a fogás.

Fehérjében gazdag saláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A saláta a nyári melegben könnyű ebédnek vagy vacsorának is beillik. Amellett, hogy rendkívül egészséges opció, az alak megőrzésében, illetve a testsúlycsökkentésben is segíthet.

Ugyanakkor az ember kedvét gyakran az veszi el, hogy egyhangúnak és kevéssé laktatónak találja a salátákat, pedig ennek korántsem kell így lennie. Amennyiben a fogást átgondoltan állítod össze, különös hangsúlyt fektetsz például a jóllakásról is gondoskodó fehérjére, laktató finomságot kapsz, a saláta minden előnyével.

Fehérjében gazdag saláták

A saláta könnyűszerrel lehet változatos és tápláló, ez utóbbihoz viszont fontos, hogy fehérje is kerüljön bele. Ez a tápanyag ugyanis jócskán hozzájárul a teltségérzethez. Nem feltétlenül kell állati eredetű forrásokra gondolni, amennyiben húsmentes napot tartanál, jobbnál jobb növényi fehérjeforrások közül is válogathatsz. A salátával a vércukorszintedet kevéssé emelő ételhez jutsz, ráadásul gondoskodsz a rostbeviteledről és a zöldségfogyasztásodról is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük