Melyik testrészükkel elégedetlenek a magyarok? Meglepő eredményekre jutott a kutatás

Az egyes testrészekkel kapcsolatos eredmények rávilágítanak arra, hogy a hasunkkal vagyunk legkevésbé kibékülve.

GettyImages-873736116

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Miközben a magyarok többsége elégedett a testével, testtömegindexe alapján a többség túlsúlyosnak mondható - derül ki abból az országos reprezentatív felmérésből, amelyet a lakosság testhez való viszonyáról készített a hévízi NaturMed Hotel Carbona

Az egyes testrészeket is vizsgáló kutatás eredményei alapján a hasunkkal vagyunk a legkevésbé kibékülve. Az orvosszakértő szerint biztató jel, hogy a legtöbben úgy nyilatkoztak: a saját testükkel való elégedettség növeléséhez fontos lenne, ha többet mozognának.

Ezekkel a testrészükkel elégedetlenek a magyarok

A magyarok többsége általánosan és egyes testrészeit tekintve is inkább elégedett a testével - derül ki a hévízi NaturMed Hotel Carbona országos reprezentatív közvélemény-kutatásából. A testhez fűződő viszonyt vizsgáló felmérés alapján a megkérdezettek 85%-a nyilatkozott úgy, hogy inkább vagy nagyon elégedett a testével. Valamivel kevesebben, de a válaszadók közel háromnegyede - 73% - válaszolta, hogy a testsúlyukkal és izmaik mennyiségével is elégedettek. A nemekkel kapcsolatban elmondható, hogy a hölgyek általánosan kicsit elégedetlenebbek a testükkel, mint a férfiak.

GettyImages-624924342

Az egyes testrészekkel kapcsolatos eredmények rávilágítanak arra, hogy a hasunkkal vagyunk legkevésbé kibékülve. A megkérdezettek 41,6%-a válaszolta, hogy inkább elégedetlen vagy nagyon elégedetlen ezzel a tájékkal. A legkevésbé kedvelt testrészeink képzeletbeli dobogóján a haj - 17,6% - és a fenék - 15,4% - következik.

A férfiak 70, a nők 51 százaléka túlsúlyos

A felmérés vizsgálta a válaszadók testsúlyát és magasságát is, amelyből kiszámítható a testtömegindex. Az eredmények alapján a férfiak 70, a nők 51%-a esik a túlsúlyos vagy elhízott kategóriába.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Miközben a túlsúly hazánkban népegészségügyi probléma, dr. Somogyi Katalin,  a Carbona szakorvosa szerint optimizmusra adhat okot, hogy sokan tisztában vannak a mozgás és az egészséges étrend, valamint az elhízás közötti fordított összefüggéssel. A kutatás eredményei szerint ugyanis a válaszadók több mint kétharmada - 71% - jelezte: a több mozgás, sportolás fontos lenne ahhoz, hogy elégedettebb legyen a testével. Sokan - 63% - említették azt is, hogy több időre lenne szükségük, hogy a testükkel foglalkozhassanak, és a többség  - 56% - az étkezés megváltoztatásával is egyetértett.

Dr. Somogyi Katalin szerint fontos lenne, hogy azok közül, akik úgy gondolják, nem elégedettek a testükkel, de van, amin sehogyan sem tudnának változtatni - 26% -, minél többeket érdemes meggyőzni arról, hogy a testükkel való elégedettségünkért ők magunk is sokat tehetnek.

Tartós fogyás éhezés nélkül: az 5 legfontosabb szabály

A rosszul megválasztott fogyókúrák sokszor hatástalanok, vagy hatásuk rövid távú.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük