8 gyógyító étel makacs székrekedés ellen: segítik az emésztést, támogatják a bélflórát

Ezek az emésztéstámogató ételek segíthetnek a székrekedés leküzdésében.

GettyImages-925470882
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Időről időre mindenki találkozik emésztési gondokkal. Hol székrekedés, hol hasmenés, hol puffadás nehezítheti a napokat.

Mostanában kifejezetten gyakori probléma a székrekedés, amit egyebek mellett a mozgásszegény életmód, a kevés folyadékbevitel és a nem megfelelő táplálkozás okozhat.

Emésztést segítő ételek

A szakemberek meghatározása szerint a székrekedés a heti háromnál kevesebb székletürítést jelenti, a kellemetlen tünetek közé tartozhat az erőlködéssel járó, nehezített székelés és a kemény széklet is. A jelenség hátterében meghúzódhatnak egyes betegségek, például a pajzsmirigy-alulműködés, a cukorbetegség, illetve neurológiai kórképek, így a Parkinson-kór is. Ám ezeknél gyakoribb a testmozgás hiányában renyhülő bélperisztaltika, a rostszegény étrend és az alacsony folyadékbevitel. Bizonyos táplálékok segíthetnek a székrekedés mérséklésében, a széklet állagának javításában, valamint a bélflóra támogatásában. Amennyiben a panasz nem múlik, orvosi segítségre van szükség, hiszen a székrekedés súlyos szövődményekhez is vezethet!

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük