8 órát alszol, és nem ébredsz fel éjjel, ha megtanulod ezt a légzéssort

Tudatosítsd, és használd ki a légzés erejét!

Elalvást segítő légzőgyakorlatok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A légzés teljesen tudattalanul működik a szervezetben, célja csupán elégséges oxigénhez juttatni a sejteket, a helyes technika megtanulása mégis az egész idegrendszerre pozitívan hat.

Azt már megfigyelhetted, hogy a különböző fizikai és érzelmi állapotokban másként vesz az ember levegőt: aki például fázik, sokkal gyorsabban kezd lélegezni, de az idegesség is gyorsítja a ritmust. Természetesen ez fordítva is igaz: a mély, lassú lélegzetek nyugtató hatással vannak a testre.

Tudatosítsd a légzést

A légzőgyakorlatok az alvászavarral küzdőknek hatékony segítséget nyújthat esténként. A sikerekhez először meg kell ismerned a testedet, és tudatosítanod kell a légzéseket. Helytelen légzési szokások mellett – amit például a rossz testtartás okoz - ugyanis egy légzéssor eleinte enyhe szédüléssel, rossz érzésekkel társulhat.

A méreganyagok 70%-a a testből a kilégzéssel távozik, ezért különösen fontos, hogy barátkozz meg a légzéseddel. A specialisták három részt különböztetnek meg a folyamatban: a mellkasi, a bordaközi és a hasi légzést.

Hanyatt fekve, a kezeidet a hasadra és a mellkasodra téve adj magadnak időt a három típus megismerésére. Fontos, hogy orron át vegyél levegőt, mert a szájon át vett levegőt a test idegességgel, meneküléssel társítja.

Háromterületes légzés

Először csak a hasadba irányítsd a lélegzetedet, majd fújd ki. Ezt követően csak a mellkasba próbáld szívni a levegőt, aminek ekkor felfelé kell mozdulnia. Kifújás után ismét a mellkasodba irányítsd a légzést, de koncentrálj arra, hogy a bordák jobbra és balra kitáguljanak. Ezt követően fújd ki a levegőt.

A 10 legjobb altató, nyugtató hatású tea: először ezt próbáld gyógyszerek helyett

Nézegess képeket!

Elolvasom

Következő lépés, hogy kösd össze őket egyetlen hosszú lélegzetvételben. Először a hasad, aztán a tüdőd, végül a bordaközi terület nyíljon meg. A levegőt engedd ki fordított sorrendben, először a bordák közül, legvégül pedig a hasból. Ha kifújtad, várj pár másodpercet. Ha nehezedre esik, vagy szédülsz, állj meg, és vegyél irányítás nélkül néhány nyugodt lélegzetet. Ismételd meg néhányszor, hamar megnyugszol tőle.

Még két bevált módszer

Ha már tudatosítottad a légzésedet, a szakaszos légzéssel is megpróbálkozhatsz, ami lelassítja a pulzust, és segít nyugalmi állapotba kerülni. Ennek lényege, hogy először veszel egy nagy levegőt, majd ütemesen, 8-10 pici kifújással üríted ki a tüdődet, és újra egyszerre engeded teli. Ha a levegővétel is szakaszos, energiával leszel teli, így viszont ellazulsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Felfázás? Cselekedj időben!

Az Urzinol tabletta a húgyutak betegségeire évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. Az Urzinol hasznos segítség az egyszerű hólyaghurut korai tüneteinek – sürgető vizelési inger, illetve égő érzéssel járó hólyagürítés – enyhítésében. Mindez a medveszőlőlevélben található növényi összetevők igazolt antibakteriális, valamint gyulladáscsökkentő és enyhe vízhajtó hatásának köszönhető.

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

Sokan elismeréssel beszélnek a 4-7-8-as módszerről is. A gyakorlat pofonegyszerű, de ugyancsak hatékonyan lassítja a szívverést, nyugtatja a szervezetet.

1. Miközben fekszel, szívd be orron keresztül a levegőt, közben magadban számolj el 4 másodpercig.
2. Tartsd benn a levegőt további 7 másodpercig.
3. Fújd ki lassan, 8 másodperc alatt.

Ezt a sorozatot ismételd meg néhányszor, amíg jólesik. Figyelj arra, hogy a légzőgyakorlat közben legyen csend, a zavaró tényezőket csökkentsd a minimálisra: kapcsold le a tévét, és az erős fények helyett is részesítsd előnyben a hangulatvilágítást.

Ezt is szeretjük