Masszírozd alig 1 percig ezt a pontot, és nyugodtan fogsz aludni

Egy percbe sem telik a masszázs, majd nyugodt állapotban kell maradni 5 percig.

no-alszik-alvas-almodik

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fáradtság és stressz ellen hatásos az az akupresszúrás technika, amit mutatni fogunk. Van egy pont a homlokodon, amit ha 45 másodpercig masszírozol, az kevesebb, mint 5 perc alatt megszabadít a szorongástól.

Ha ezt a pontot stimulálod, javul a vérkeringés, csökken az izmok feszültsége, valamint endorfinok, azaz boldogsághormonok szabadulnak fel az agyban.

Ennyi mindenre hat

Keresd meg a két szemöldököd között épp félúton lévő középpontot, kicsit közelebb az orrnyereghez, mint a homlokhoz. Ezt masszírozd 45 másodpercig, hogy elérd a fent említett pozitívumokat, és megszabadulj a stressztől! Amellett, hogy ilyen csodás hatást fogsz elérni vele, ez a masszázs rövid idő alatt megnyugtatja az elmét.

Fejfájás és krónikus fáradtság ellen is bevethető a nap bármely szakában. Emellett csökkenti a szemnyomást, és elűzi az álmatlanságot. Csökkenti az orrmelléküregek fájdalmát, és megszüntetheti az orrdugulást.

Így csináld a nyugodt alvásért

Mivel pozitív hatásai redukálnak szinte mindent, ami zavarhat az elalvásban vagy a nyugodt álomban, lefekvés előtt érdemes elvégezni ezt a gyakorlatot. Kezdd azzal, hogy kényelembe helyezed magad. Találd meg a két szemöldök közti pontot, amit fent szemléltettünk is. Rengeteg feszültség gyülemlik fel a fejnek e részén, nem véletlen tehát az sem, hogy ha valaki stresszes, fáj a feje, ösztönösen idekap.

Helyezd erre a pontra a két mutatóujjadat egymás mellé, nagyjából a szemöldök eleje alá, és alulról felfelé irányba kezdd el masszírozni. Ezt csináld 45 másodpercig, de semmiképp sem erős nyomással. Ha kellemetlen érzés, az már túl erősnek számít.

Ha befejezted, ne vedd el az ujjaidat erről a pontról. További 5 percig ülj vagy feküdj nyugodtan, és egyszerűen csak gyakorolj enyhe nyomást ugyanerre a pontra. Lélegezz mélyeket be és ki, relaxálj. Az alábbi videón Judie Rhed Yim, engedéllyel rendelkező masszázsterapeuta mutatja be a módszert. A leírt technika 1 perc 26 másodperctől látható.

Extra tipp a hatékonyságért

Ahogy a videó végén is elhangzik a terapeutától, érdemes a masszázs során nyugtató hatású, növényi illóolajat használni. Az eukaliptusz aroma segít megnyitni a légutakat, de ha alvásproblémákkal küzdesz, javasolt olyat használni, amiben nyugtató hatású összetevők vannak.

A Panarom Mesélő Hold illóolajkeveréke kifejezetten álmatlanság ellen hat, és újszülötteknél is nyugodtan használható. Összetevői között olyan, jól ismert nyugtató hatóanyagok vannak, mint a levendula és a kamilla. Alvás előtt 20 perccel érdemes párologtatóba vagy aromalámpába csepegtetni, és így végezni a gyakorlatot.

Hazánkban egyedülálló, és 100%-ig természetes!

Legjobb tudomásunk szerint hazánkban egyedülállóak az Adrienne Feller márka termékei, amelyek prémium minőségű, kizárólag 100%-os tisztaságú és a legmagasabb hatóanyag-tartalmú alapanyagokból készülnek.
Az Adrienne Feller-termékek egyedülállóak az illóolajok és az azokból kiinduló szépségápolási koncepció miatt is, hiszen elgondolásuk nemcsak bőrtípusokon, de érzéseken, lelkiállapotokon alapulnak.

Ismerd meg a 100%-ban természetes Adrienne Feller luxuskozmetikumokat és Panarom aromaterápiás illóolajakat!

Ha nem rendelkezel ilyen eszközökkel, arcolajjal végezheted a fenti masszázstechnikát! Az  Aromazen Salvia arcolaj  tartalmaz eukaliptusz és bormenta illóolajat is. A lélekre is különleges hatása van: segít elengedni a megrekedt a szívbe zárt bánatot, fájdalmakat.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük