A túlságosan feldolgozott, rostszegény, színezékben, mesterséges adalékanyagban, cukorban vagy épp sóban bővelkedő ételek, italok az élelmiszeripar remekművei, de tápláléknak nehezen nevezhetők. Lapozd át az alábbi galériát, és nézd meg, miket érdemes kiiktatnod az étrendedből egészséged érdekében!

A gumicukrot minden gyerek és felnőtt szereti, ám jóval egészségtelenebb, mint legtöbben hiszik. Különféle cukrokból, mesterséges színezékekből, állományjavítókból áll, és gyakorlatilag semmi tápláló nincs benne, csupán üres kalória. Rendszeres fogyasztása nemcsak elhízáshoz, de akár hiánybetegségekhez is vezethet.

A mikróban pattogatható tasakos popcorn tele van adalékanyagokkal, ráadásul a zacskók belsejét bevonó perfluorooktán kutatások szerint rákkeltő lehet. Válaszd inkább a natúr, serpenyőben elkészíthető kukoricát!

A túlságosan feldolgozott és ismeretlen eredetű löncshúsok összetevőinek listáját érdemes átböngészni. Talán meglepő, de hústartalmuk jó, ha eléri a 25%-ot, ezen kívül pedig számos aromát, stabilizátort, nitrites pácsót tartalmaz.

Sem a hagyományos, sem pedig a diétás kóla fogyasztása nem használ az egészségednek. Előbbi elsősorban magas cukortartalma miatt, utóbbiban pedig az édesítőszer kifogásolható. Ha ciklamátot - E952 - adnak hozzá, állatkísérletek tanúsága szerint rákkeltő lehet.

A virslik túlnyomó többsége ismeretlen eredetű húsból és nem kevés E-számból áll. A szilveszter éjszakán túl tehát jobban jársz, ha inkább hanyagolod a fogyasztásukat.

Az instant levesek nem kevés tartósítószert, mesterséges aromákat és színezékeket tartalmaznak, miközben sótartalmuk is igen magas. Tudj meg többet róluk!
Rákkeltő ételek
Lapozd át az alábbi galériát, és tudd meg, milyen élelmiszerek címkéjén kell keresi a veszélyes E-számokat.
7 rákkeltő adalékanyag: közkedvelt ételek, melyek tartalmazzák
Nézegess képeket!
Elolvasom