Csökkentik az étvágyat, fehérjéket és rostokat biztosítanak: ez a 8 legtáplálóbb nassolnivaló

Ezek a rostban és fehérjében gazdag nassolnivalók könnyen elkészíthetőek és nagyon finomak is.

Egészséges nasireceptek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tudatos táplálkozás elengedhetetlen eleme az egészséges életmódnak. Nem csak a főfogásoknál kell gondosan megválogatni az alapanyagokat, hanem akkor is, amikor nassolnivalóról van szó. 

Egészséges nasik receptjei

Az emésztést támogató rostok és az izmok táplálékául szolgáló fehérjék egyaránt elnyújtják a jóllakottságérzetet, így érdemes olyan ételekkel színesíteni a mindennapok étrendjét, melyek mindkét tápanyagot tartalmazzák. Íme nyolc egyszerűen elkészíthető, magas fehérje- és rosttartalmú nasi: ezek nemcsak egészségesek, hanem nagyon finomak is - hasonló adottságokkal bíró reggelikről korábban írtunk. Próbáld ki őket, és élvezd a mennyei, tápláló falatokat!

A kakaós és kókuszos golyók egészséges, isteni finom nasiként szolgálnak. Hozzávalók: 100 g zabpehely, 50 g kókuszreszelék, 20 g kakaópor, 60 g kókusztej. Keverd össze a hozzávalókat, majd formázz kis golyókat a keverékből, és helyezd őket hűtőbe legalább egy órára.
Fotó: subodhsathe / Getty Images Hungary
A sárgabarackos-szezámmagos golyók minden fontos tápanyagot tartalmaznak. Hozzávalók: 150 g aszalt sárgabarack, 50 g szezámmag, 100 g mandula, 20 g méz. Tedd az aszalt sárgabarackot, szezámmagot és mandulát egy konyhai robotgépbe, és mixeld, amíg apró darabokra nem törnek. Add hozzá a mézet, és keverd össze alaposan. Formázz kis golyókat a keverékből, hempergesd meg szezámmagba, és tedd őket hűtőbe legalább egy órára.
A málnagolyók tele vannak rostokkal, fehérjékkel és esszenciális zsírokkal is. Hozzávalók: 150 g málna (friss vagy fagyasztott), 100 g zabpehely, 50 g kókuszreszelék, 60 g mandulavaj. Keverd össze a málna kivételével az összes hozzávalót egy tálban. Add hozzá a málnát, és óvatosan forgasd bele. Formázz kis golyókat a keverékből, és helyezd őket hűtőbe legalább egy órára.
Fotó: AmalliaEka / Getty Images Hungary
A répás-babos falatok garantáltan a kedvenceiddé válnak, egészségesek és nagyon finomak is. Hozzávalók: 400 g sárgarépa, darabokra vágva, 240 g fehér bab, 30 g olívaolaj, 15 g citromlé. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Helyezd a sárgarépát egy tepsibe, locsold meg olívaolajjal, és süsd 20-25 percig, amíg puha nem lesz. Egy robotgépben pürésítsd simára az alapanyagokat, ízesítsd sóval és borssal, formázz belőlük golyókat, és kis olajon pirítsd meg minden oldalát.
Fotó: from_my_point_of_view / Getty Images Hungary
A banános-mogyoróvajas falatkák pillanatok alatt elkészülnek, és garantáltan elűzik az éhséget. Hozzávalók: 2 banán, 60 g mogyoróvaj, 30 g chiamag. Vágd a banánt karikákra. Kend meg a banánkarikák egyik oldalát mogyoróvajjal, szórd meg chiamaggal, majd egy másik szelet banánnal fedd le. Tedd a hűtőbe 30 percre, hogy kicsit megdermedjen.
Fotó: molenira / Getty Images Hungary
Különleges és nagyon egészséges almafánkot is készíthetsz, ha finom falatokra vágysz. Hozzávalók: 2 alma, 60 g mogyoróvaj, 30 g granola vagy olajos magvak. Szeleteld az almákat 1 cm vastag karikákra, és távolítsd el a közepüket, hogy "fánk" formájuk legyen. Kend meg az almaszeletek egyik oldalát mogyoróvajjal. Szórd meg granolával vagy olajos magvakkal.
Fotó: golibtolibov / Getty Images Hungary
A jeges, joghurtos darabok egészséges nasiként vagy desszertként is megállják a helyüket. Hozzávalók: 500 g görög joghurt, 150 g vegyes bogyós gyümölcs, 30 g méz. Keverd össze a görög joghurtot a mézzel. Terítsd szét a joghurtot egy sütőpapírral bélelt tepsin. Szórd meg a bogyós gyümölcsökkel. Tedd a fagyasztóba legalább két órára, majd törd darabokra, és tálald.
Fotó: Jelena990 / Getty Images Hungary
A kelkáposztából készült ropogós szintén jó választás nasi gyanánt, ha mellé készítesz kapros-joghurtos szószt, rostokat és fehérjéket is biztosítasz a szervezetednek. Hozzávalók: 200 g kelkáposztalevél, 20 g olívaolaj, ízlés szerint só. Melegítsd elő a sütőt 150°C-ra. Keverd össze a kelkáposztát az olívaolajjal és sóval egy tálban, majd terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin. Süsd 15-20 percig, amíg ropogósak lesznek.
Fotó: bhofack2 / Getty Images Hungary

A bab vagy a túró tartalmaz több fehérjét? 8 kérdés, amire jó, ha tudod a választ, ha fogyni szeretnél

Most tesztelheted, mennyit tudsz az egészséges táplálkozásról!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük